Shape wave Generated with Avocode. Group 3LineLineLineLineLineLine Generated with Avocode. Group 9Line 3Line 3Line 3Line 3
Agenda
14 februari

Kerkenvisies Zeeland

Erfgoed Zeeland organiseerde op 14 februari 2019 samen met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed een bijeenkomst over het opzetten van kerkenvisies. Religieus erfgoed is door het Rijk genoemd als speerpunt in het nieuwe erfgoedbeleid van Erfgoed Telt!

Kerkenvisies in Zeeland

Het Ministerie van OCW biedt gemeenten vanaf 2019 middelen om een integrale kerkenvisie op te stellen. Doel van de kerkenvisies is om voor de gehele gemeente de situatie van het gebouwde religieuze erfgoed in kaart te brengen en een visie op het behoud ervan te ontwikkelen.

In de eerste helft van 2019 houden de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en het Netwerk Steunpunten Cultureel Erfgoed daarom in alle provincies informatiebijeenkomsten over de kerkenvisies. Daar is uitleg gegeven over het doel en de inhoud van de kerkenvisies en de bijbehorende financieringsregeling voor gemeenten.

In Zeeland is de bijeenkomst georganiseerd door Erfgoed Zeeland, samen met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de Provincie Zeeland.

 

Kan ik je verder helpen?

Ik ben David Koren, adviseur cultuurhistorie en monumenten bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

David Koren, adviseur cultuurhistorie en monumenten Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 876 / +31 (0)6 25 72 67 34