Shape wave Generated with Avocode. Group 3LineLineLineLineLineLine Generated with Avocode. Group 9Line 3Line 3Line 3Line 3
Agenda
16 maart

Zeeuwse Amateur Archeologen Dag

Zaterdag 16 maart 2019 vindt voor de twintigste keer de Zeeuwse AmateurArcheologen Dag (ZAAD) plaats. Het vierde lustrum van de ZAAD vieren we – zoals gebruikelijk bij een lustrum – in de Oude Dormter van de Provincie Zeeland, aan het Abdijplein centraal in Middelburg. De Provincie Zeeland heeft al vanaf het begin in 2000 de ZAAD mogelijk gemaakt.

Uitnodiging en programma

Het programma van de dag bestaat uit actuele presentaties van amateurarcheologen en professionals. Daarmee wordt weer recht gedaan aan het motto van de ZAAD ‘voor en door amateurarcheologen’. Aandacht is er voor nieuwe resultaten van onderzoek naar de Romeinse tijd en de Late Middeleeuwen, evenals voor metaalvondsten uit Zeeland en specifiek van Walcheren en Hulst. Met de stadsontwikkeling van Gent sluiten we de reeks van archeologie van grote steden rondom Zeeland af.


De informatie over deelname en aanmelding vind je in de onderstaande pdf 'Uitnodiging en Programma Zaad 2019' die onlangs naar de ons bekende amateurarcheologen en vrijwilligers in de archeologie is verzonden.


De Zeeuwse AmateurArcheologen Dag wordt georganiseerd door Erfgoed Zeeland, in samenwerking met de AWN-Vereniging van vrijwilligers in de archeologie, afdeling Zeeland. Ben je amateurarcheoloog en heb je geen uitnodiging ontvangen of heb je andere vragen neem contact op met onderstaande adviseur Robert van Dierendonck.

 

Kunnen we je verder helpen?

Het team archeologie van Erfgoed Zeeland bestaat uit deskundige en gekwalificeerde archeologen. Wij koppelen ervaring aan nieuwe inzichten en brengen specifieke kennis in. Afhankelijk van de vraag zal een van ons je verder helpen. Robert van Dierendonck, adviseur archeologie Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 877