Shape wave Generated with Avocode. Group 3LineLineLineLineLineLine Generated with Avocode. Group 9Line 3Line 3Line 3Line 3
Agenda
22 mei

Van Omgevingsvisie naar Omgevingsplan

Erfgoed maakt deel uit van de fysieke leefomgeving. De rol van het erfgoed in het proces van Omgevingsvisie naar Omgevingsplan is belangrijk. Het proces kan er voor iedere gemeente weer anders uitzien. Een routekaart helpt om het proces in beeld te krijgen. Deze bijeenkomst is een vervolg op de bijeenkomst van 18 april vorig jaar over erfgoed en de Omgevingswet.

Programma

Aan de hand van actuele voorbeelden wordt het proces besproken dat uiteindelijk moet leiden tot een Omgevingsplan zoals bedoeld in de Omgevingswet. Er wordt ingegaan op vragen als ‘Wat moet ik in 2021 allemaal hebben geregeld voor het erfgoed?’, ‘Hoe doen andere gemeenten het?’ en ‘Hoe ga ik om met burgerparticipatie?’. Gezamenlijk wordt een routekaart gemaakt.

De bijeenkomst organiseren wij samen met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Netwerk Steunpunten Cultureel Erfgoed. Sprekers van Erfgoed Zeeland, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en gemeenten houden korte presentaties.

Voor wie

Voor medewerkers van gemeenten, Provincie, waterschap en regionale uitvoeringsdienst en voor medewerkers van erfgoedorganisaties die met de Omgevingswet te maken hebben of krijgen.
 

Waar en wanneer

Datum: woensdagmiddag 22 mei
Tijd: 13.00-17.30 uur (inloop van 12.30 uur)
Locatie: Erfgoed Zeeland, Looierssingel 2 Middelburg
Kosten: deelname is gratis

Let op: er is tijdens deze bijeenkomst geen lunch

Download het programma

Meld je aan!

Persoonlijke gegevens

Kan ik je verder helpen?

Ik ben David Koren, adviseur cultuurhistorie en monumenten bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

David Koren, adviseur cultuurhistorie en monumenten Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 876