Shape wave Generated with Avocode. Group 3LineLineLineLineLineLine Generated with Avocode. Group 9Line 3Line 3Line 3Line 3
Agenda
26 september

Contactdag Omgevingswet en participatie

Op donderdag 26 september vindt in de Nieuwe Kerk in Zierikzee de contactdag van het Netwerk Erfgoed en Ruimte plaats, bedoeld voor wethouders en ambtenaren van de Zeeuwse gemeenten en andere overheden. Het thema is de Omgevingswet en Participatie. Hierin zullen acht verschillende vrijwilligersorganisaties zichzelf presenteren en aangeven welke informatie zij de gemeenten kunnen leveren in het kader van de Omgevingswet en het opstellen van een Omgevingsvisie en een Omgevingsplan. Het betrekken van de burgers in dit traject is een uitdrukkelijke opdracht vanuit het Rijk en het betrekken van vrijwilligersorganisaties is een goede manier om daar mede gestalte aan te geven!

Programma

Het programma is opgebouwd rondom twee rondes pitches en bijbehorende carrouselgesprekken. De pitches duren maximaal vijf minuten en worden gegeven door acht Zeeuwse vrijwilligersorganisaties op het gebied van erfgoed en ruimte. Hierin vertellen zij wie zij zijn, wat zij doen en wat zij voor de gemeenten kunnen betekenen. Elke carrouselronde wordt afgesloten met een interactieve discussie tussen deze erfgoedorganisaties en de ambtenaren en bestuurders van de Zeeuwse gemeenten. Zeker in het kader van de nieuwe Omgevingswet en het belang van burgerparticipatie kunnen zij veel voor elkaar betekenen! Een lunch en een rondleiding door Zierikzee completeren het programma.

Voor wie

Voor de bestuurders en medewerkers van Zeeuwse gemeenten die actief zijn op het terrein van het ruimtelijk erfgoed, Provincie, Waterschap en omgevingsdiensten, bestuursleden en medewerkers van (vrijwilligers)organisaties. 

Waar en wanneer

Datum: 26 september 2019
Tijd: 10.30-16.00 uur
Locatie: Nieuwe Kerk in Zierikzee
Kosten: deelname is gratis, aanmelden is wel verplicht. Een lunch is inbegrepen tijdens deze bijeenkomst.

Aanmelden Programma

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Jan van de Voorde, sectorhoofd Erfgoed en Ruimte bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

Jan van de Voorde, sectorhoofd Erfgoed en Ruimte a.i. Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 881