Shape wave Generated with Avocode. Group 3LineLineLineLineLineLine Generated with Avocode. Group 9Line 3Line 3Line 3Line 3
Agenda
09 september

Past:Forward conference

2019 en 2020 staan volledig in het teken van 75 jaar bevrijding van de Duitse bezetter tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ter gelegenheid daarvan organiseert Erfgoed Brabant in samenwerking met haar (inter)nationale partners, waaronder Erfgoed Zeeland, de internationale jongerenconferentie Past:Forward in Eindhoven en Waalre op 9 tot en met 11 september 2019 (for English see below).

Jongerenconferentie

De conferentie zal volledig in het teken staan van herdenken in de brede zin van het woord. Thuisbasis wordt Eindhoven en de conferentie wordt afgesloten bij de provinciale herdenking van Brabantse gesneuvelden in Waalre op 11 september 2019. Past:Forward wordt georganiseerd voor en door jongeren. Het resultaat wordt een inspirerend programma, waarin de gedachteontwikkeling over herinneren, herdenken en vieren de leidraad is. Er wordt toegewerkt naar een concreet eindadvies met als doel een inspirerend uitgangspunt voor herdenken en vieren in de komende jaren. In herdenkingsjaar 2020 wil men verder voortborduren op de uitkomsten van de conferentie.

Voorlopig programma*:

Maandag 9 september - welkom
Welkom receptie, diner, talkshow, theater
@ Blue Collar Hotel, Eindhoven

Dinsdag 10 september - inspiratie
Presentaties, inspiratielunch, pillow talks
@ Strijp S, Eindhoven

Woensdag 11 september - creatie
Interdisciplinaire workshop en de provinciale herdenking van Brabants gesneuvelden
@ Huis van Waalre

*Het definitieve programma wordt hier te zijner tijd gecommuniceerd.

Wilt u erbij zijn? Meld u dan hier aan. Voor vragen of opmerkingen kunt u ook contact opnemen met Romy van Voren (projectmedewerker Erfgoed Zeeland, rjm.van.voren@erfgoedzeeland.nl) of Marc Kocken (Sectorhoofd Erfgoed en Publiek bij Erfgoed Zeeland, mhjm.kocken@erfgoedzeeland.nl).

Youth conference

The years 2019 and 2020 mark 75 years of freedom from German occupation during the Second World War in Europe. In light of these commemorative years, Erfgoed Brabant is organizing the international Youth Conference Past:Forward in Eindhoven and Waalre from 9-11th of September 2019.

‘Remembering’ in its broad context will be the key theme of this conference. A great part of the conference will take place in Eindhoven and the conclusion of the conference will be at the Provincial commemoration of victims from Brabant in the town of Waalre on the 11th of September 2019. Past:Forward is a conference by and for young adults. The conference will have an inspiring programme, in which remembering and commemorating are the main subjects. The goal of this conference is to create an inspiring starting point for remembering and commemorating in the future.

Programme highlights*:
Monday 9 September - welcome
Welcome reception, dinner, talkshow, theatre
@ Blue Collar Hotel, Eindhoven

Tuesday, 10 September - inspiration
Presentation, inspiration lunch, pillow talks
@ Strijp S, Eindhoven

Wednesday, 11 September - creation
Interdisciplinary workshops and the provincial commemoration of Brabants' Fallen
@ Huis van Waalre

*The final programme will be communicated here in time.

Are you interested in this conference? Sign up here. For questions or observations, please contact Romy van Voren (project employee at Erfgoed Zeeland, rjm.van.voren@erfgoedzeeland.nl) or Marc Kocken (head of department Heritage and Community at Erfgoed Zeeland, mhjm.kocken@erfgoedzeeland.nl).

Misschien ook interessant voor jou

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Romy van Voren, projectmedewerker Zeeuwse Ankers. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je. 

Romy van Voren, projectmedewerker Zeeuwse Ankers Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 613