Shape wave Generated with Avocode. Group 3LineLineLineLineLineLine Generated with Avocode. Group 9Line 3Line 3Line 3Line 3
Agenda
26 september

Presentatie boekje Zeeuwse erfgoedlijnen

Voor het imago en de marketing van Zeeland wordt erfgoed steeds belangrijker. Erfgoed is niet saai of ‘iets van vroeger’. Het heeft juist alles in zich om gasten en inwoners een unieke en waardevolle beleving te bezorgen. Daarom zijn in opdracht van de Provincie Zeeland de Zeeuwse erfgoedlijnen ontwikkeld vanuit Zeeuwse Ankers.

Zeeland profileren

De Zeeuwse erfgoedlijnen profileren Zeeland rond aansprekende thema’s die passen bij het karakter en het verleden van de provincie. Ze brengen ordening aan in de vele verhalen die organisaties, instellingen en bedrijven over Zeeland presenteren. Ze helpen om focus en samenhang aan te brengen en zo het Zeeuwse verleden beter te begrijpen. Tegelijkertijd geven ze handvatten voor het vermarkten van het erfgoed doordat ze, tot op lokaal niveau, in te vullen zijn met concrete verhalen, producten en arrangementen. Door het erfgoed gezamenlijk te presenteren, wordt het voor gasten en inwoners gemakkelijker om het te ontdekken en het te beleven.

Presentatie gebundelde Zeeuwse erfgoedlijnen

De Zeeuwse erfgoedlijnen zijn uitgeschreven en gebundeld in het boekje ‘De Zeeuwse erfgoedlijnen’. De publicatie dient als een inspiratiestuk om, vanaf dit punt zelf en samen met andere partners, de erfgoedlijnen in de praktijk te brengen. Het samenwerkingsverband Zeeuwse Ankers (Provincie Zeeland, Erfgoed Zeeland, Het Zeeuwse Landschap, Stichting Landschapsbeheer Zeeland, VVV Zeeland, Zeeuws Archief, Zeeuws Museum, ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland) nodigt u van harte uit voor de presentatie van het boekje ‘De Zeeuwse erfgoedlijnen’ op donderdag 26 september 2019 in de Oostkerk, Oostkerkplein 1 te Middelburg.

Tijdens de bijeenkomst wordt het boekje gepresenteerd aan gedeputeerde Anita Pijpelink en bieden diverse sprekers een perspectief op het toepassen van de erfgoedlijnen in de praktijk.

Programma

13:00 uur - Inloop

13:30 uur - Welkom en uitleg totstandkoming Zeeuwse erfgoedlijnen (Marc Kocken, sectorhoofd Erfgoed & Publiek, Erfgoed Zeeland)

13:40 uur - De Zeeuwse erfgoedlijnen – De verhalen van Zeeland (Jeanine Dekker, eindredacteur Zeeuwse Ankers, Erfgoed Zeeland

13.50 uur - Eerste exemplaar boekje wordt aangeboden aan gedeputeerde Anita Pijpelink (Marc Kocken en Anita Pijpelink)

14:00 uur - Aan de slag met de Zeeuwse erfgoedlijnen (Erik van den Dobbelsteen, directeur VVV Zeeland)

14:15 uur - De Zeeuwse erfgoedlijnen vanuit het perspectief van de ondernemer (Leo Hannewijk, Oostkerk)

14:30 uur - Afsluiting (Marc Kocken)

14:35 uur - Borrel

Waar en wanneer

Datum: donderdag 26 september 2019
Tijd: 13:00-14:30 uur
Locatie: Oostkerk, Oostkerkplein 1, Middelburg

Meld je aan!

Persoonlijke gegevens

Misschien ook interessant voor jou

Kan ik je verder helpen?

Het vergroten van de publieke belangstelling voor het erfgoed en het vermarkten ervan is belangrijk. Daar ligt ook mijn expertise. Ik werk hiervoor graag samen met de partners in het samenwerkingsverband Zeeuwse Ankers

Marc Kocken, sectorhoofd Erfgoed en Publiek / coördinator Zeeuwse Ankers Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 889 / +31 (0)6 15 18 68 78