Shape wave Generated with Avocode. Group 3LineLineLineLineLineLine Generated with Avocode. Group 9Line 3Line 3Line 3Line 3
Agenda
13 november t/m 15 november 2019

Rondetafelgesprek Zeeuwse erfgoedlijnen

Op 26 september 2019 zijn de Zeeuwse erfgoedlijnen gepresenteerd in het bijzijn van gedeputeerde Anita Pijpelink van de Provincie Zeeland. Op basis van de reacties die wij ontvingen, verwachten wij dat alle verhalen uitnodigend genoeg zijn om mee aan de slag te gaan. Voor drie verhaallijnen bestond extra belangstelling: ‘Strijd tegen het water – verdronken en herrezen’, ‘Sterk Zeeland – strijdtoneel in de delta’ en ‘Zilt en Zoet – smaken van Zeeuwse bodem’.

Verwachtingen en wensen

Om helder te krijgen wat de verwachtingen en wensen van partijen zijn en welke rol Erfgoed Zeeland daarin zou kunnen spelen als het gaat om het (door)ontwikkelen van de Zeeuwse erfgoedlijnen, organiseren wij voor de drie genoemde verhaallijnen een rondetafelgesprek. We willen verkennen welke partijen zich bij een bepaalde verhaallijn thuis voelen maar ook welke samenwerking tussen de verschillende partijen onderling mogelijk is. Waar liggen volgens jou de kansen ‘in het veld’?

Van gedachten wisselen

Ben je op enigerlei wijze betrokken geweest in het proces van totstandkoming, door actieve deelname aan één van de bijeenkomsten of langs andere weg: wij nodigen je uit om met ons van gedachten te wisselen tijdens één of meerdere van de drie gespreksmomenten. In elk rondetafelgesprek staat één verhaallijn centraal, lichten we de inhoud nog een keer kort toe en laten we inspirerende voorbeelden zien.

Onderwerpen, waar en wanneer

1. Strijd tegen het water – verdronken en herrezen
Datum: woensdag 13 november 2019
Tijd: 10:00 - 12:00 uur

2. Sterk Zeeland – strijdtoneel in de delta
Datum: woensdag 13 november 2019
Tijd: 14:00 - 16:00 uur

3. Zilt en Zoet – smaken van Zeeuwse bodem
Datum: vrijdag 15 november 2019
Tijd: 10:00 - 12:00 uur

Locatie: Erfgoed Zeeland, Looierssingel 2 Middelburg
Aantal deelnemers: maximaal 50

 

Meer informatie

Voor meer informatie kan je terecht bij Marc Kocken, projectleider Zeeuwse erfgoedlijnen. Mocht je niet in de gelegenheid zijn een van deze rondetafelgesprekken bij te wonen maar wel een vraag hebben of een idee voor uitvoering, dan kan je dat via e-mail laten weten.

Meld je aan!

Persoonlijke gegevens
Misschien ook interessant voor jou

Kan ik je verder helpen?

Het vergroten van de publieke belangstelling voor het Zeeuwse erfgoed en het vermarkten ervan is belangrijk. Daar ligt ook mijn expertise. Ik werk hiervoor graag samen met partners en met het samenwerkingsverband Zeeuwse Ankers.

Marc Kocken, sectorhoofd Erfgoed en Publiek / coördinator Zeeuwse Ankers Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 889 / +31 (0)6 15 18 68 78