Shape wave Generated with Avocode. Group 3LineLineLineLineLineLine Generated with Avocode. Group 9Line 3Line 3Line 3Line 3
Agenda
13 mei t/m 28 mei 2020

Cursus Vergunningverlening Zeeland: afgelast

Deze driedaagse cursus Vergunningverlening is door de Erfgoedacademie samen met Erfgoed Zeeland ontwikkeld voor beleidsmedewerkers, vergunningverleners, toezichthouders en handhavers van de gemeenten in Zeeland. De cursus is bedoeld om de keten van vergunning verlenen, toezichthouden en handhaven te verbeteren en van kwaliteitsimpulsen te voorzien.

Coronamaatregelen

In reactie op de aanvullende landelijke maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is deze activiteit voorlopig uitgesteld. 

Raadpleeg het actuele nieuws van Erfgoed Zeeland en het overzicht van de afgelaste activiteiten:

Cursusinhoud

Bij de start van de cursus zal er ook een inleiding worden gegeven over het hele stelsel van erfgoedzorg en hun rol daarin, een keten die lang niet altijd bekend lijkt te zijn bij de vergunningverleners.

De cursus gaat in hoofdlijnen in op:

  • Totstandkoming van de vergunning;
  • Adviseren over kwaliteit;
  • Toezicht en handhaving.

Wie, waar en wanneer

Doel: Tijdens deze cursus wordt veel aandacht besteed aan de hele keten van het vergunningenproces en de daarbij noodzakelijke samenwerking binnen een gemeente. Ook het gemeentelijk beleid en de gemeentelijke organisatie komen hierbij aan de orde.
Doelgroep: Deze driedaagse cursus is bedoeld voor beleidsmedewerkers, vergunningverleners, monumentenspecialisten, toezichthouders, bouwinspecteurs en handhavers werkzaam bij gemeenten en provincie in de provincie Zeeland.

1. Er zal vandaag worden ingegaan op de rol van gemeenten in het monumentenstelsel en de praktijk van vergunningverlening.
Datum: woensdag 13 mei 2020
Locatie: Middelburg
Tijd: 09.00 - 17.00 uur

2. Deze dag zal in het teken staan van kwaliteitsverbetering van het vergunningenproces en het beschikbare instrumentarium.
Datum: woensdag 20 mei 2020
Locatie: Goes
Tijd:
 09.00 - 17.00 uur

3. Vandaag staan toezicht en handhaving centraal, maar komt ook de behoefte van een monumenteneigenaar aan de orde.
Datum: donderdag 28 mei 2020
Locatie: Zierikzee
Tijd:
 09.00 - 17.00 uur

Kosten: 495,00 euro (ex. 21% BTW) per persoon, inclusief koffie/thee, lunches en excursies.

Aanmelden

Wat is het beoogde resultaat van de cursus

  • Inzicht in het wettelijk instrumentarium en de achtergronden daarvan;
  • Inzicht in de werkzaamheden van de diverse medewerkers in het vergunningenproces;
  • Het benutten van de mogelijkheden om tot een goed plan te komen;
  • De weg weten te vinden naar de kennis bij experts en adviseurs;
  • Een goede omgang met de eigenaren van monumenten
  • Het stimuleren van goed opdrachtgeverschap;
  • Inzicht in de mogelijkheden van toezicht en handhaving.

Na voltooiing van de cursus hebben de deelnemers kennis van het vergunningenproces (van goed plan tot en met de uitvoering), heeft men de beschikking over kennisbronnen en is de informatie gedeeld over de invoering van de (nieuwe) Omgevingswet.

Kan ik je verder helpen?

Ik ben David Koren, adviseur cultuurhistorie en monumenten bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

David Koren, adviseur cultuurhistorie en monumenten Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 876 / +31 (0)6 25 72 67 34