Shape wave Generated with Avocode. Group 3LineLineLineLineLineLine Generated with Avocode. Group 9Line 3Line 3Line 3Line 3
Agenda
24 augustus

Training Tentoonstellingsteksten schrijven en vormgeven

Door deze training krijg je een beter inzicht in wat tekst tot een goede tekst maakt. Deze trainingsmiddag biedt volop stof tot schrijven en vormgeven van tentoonstellingsteksten.

Programma

Sjaak van Hal (1959), sinds 2000 zelfstandig tekstschrijver onder de naam Textpliciet, neemt je mee langs de vele boeiende aspecten van taal en tekst. Hij laat je zien wat je wel en vooral níet moet doen als je de bezoeker van je tentoonstelling of museum wilt raken en boeien.

De verhaallijn en tentoonstellingsteksten voor het vernieuwde Bevrijdingsmuseum Zeeland zijn van zijn hand, tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de familie Traas. Een rondgang door het museum maakt deel uit van het programma.

Voor wie, waar en wanneer

Training voor medewerkers/vrijwilligers tentoonstellingen

Doelgroep: Deze training is voor iedereen die op welke wijze ook betrokken is bij het schrijven en vormgeven van teksten voor tentoonstellingen en musea.
Doel:
Een beter inzicht krijgen in wat tekst tot een goede tekst maakt. Of je nu zelf schrijft, teksten redigeert of het schrijfproces uitbesteedt: na deze training kijk je er beslist met andere ogen naar.

Docent: Sjaak van Hal
Datum: maandag 24 augustus 2020
Tijd: 12.30-17.00 uur
Locatie: Bevrijdingsmuseum Zeeland, Coudorp 41, Nieuwdorp
Prijs: leden VZM € 20,00 (excl. BTW) p.p. | overigen € 40,00 (excl. BTW) p.p.
Aantal deelnemers: minimaal 10, maximaal 15

Het cursusaanbod voor musea wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Vereniging Zeeuwse Musea.

Aanmelden

Misschien ook interessant voor jou

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Janneke de Wit, adviseur musea bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je. Voor digitaal museumadvies kun je ook terecht op museumconsulenten.nl.

Janneke de Wit, adviseur musea Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 886 / +31 (0)6 25 72 67 37