Shape wave Generated with Avocode. Group 3LineLineLineLineLineLine Generated with Avocode. Group 9Line 3Line 3Line 3Line 3
Agenda
05 oktober

Training PR-teksten schrijven

Goede teksten zijn meer dan een verzameling letters. Het gaat om weloverwogen woorden met de juiste boodschap, gericht op de gewenste doelgroep.

Programma

Zowel de theorie als de praktijk komen aan bod in deze interactieve cursus. Waar moet bijvoorbeeld een goede webtekst of een persbericht aan voldoen? Hoe zorg je voor een goede opbouw in je tekst, hoe schrijf je actief? Je leert hoe belangrijk het is je goed voor te bereiden vóór je gaat schrijven en hoe handig ‘visualiseren’ daarbij is. Ook gaan we oefenen: wat is een pakkende openingszin, hoe zorg je voor een goede opbouw en wat is een actieve schrijfstijl? We behandelen een praktijkvoorbeeld dat laat zien hoe het níet moet. Na afloop krijg je nuttige hand-outs mee naar huis. Als je wilt kun je ook feedback krijgen op een eigen tekst.

De training wordt gegeven door Marjolijn Bergmann. Zij is sinds negen jaar zelfstandig tekstschrijver en was daarvoor werkzaam in diverse communicatiefuncties. Ze is en was in verschillende rollen actief bij De Oostkerk, het Zeeuws Museum, Mariniersmuseum Rotterdam en Kunstmuseum Den Haag.

Voor wie, waar en wanneer

Training voor communicatiemedewerkers/-vrijwilligers

Doelgroep: Deze training is voor iedereen die zich bezig houdt met PR en communicatie in een museum en meer wil weten over het schrijven van teksten voor communicatiemiddelen zoals persberichten, uitnodigingen, nieuwsbrieven, folders en webteksten.
Doel: 
Goede teksten zijn meer dan een verzameling letters. Het gaat om weloverwogen woorden, met de juiste boodschap, gericht op de gewenste doelgroep. In deze cursus leer je hoe je goede teksten schrijft, voor uiteenlopende communicatiemiddelen.
Docent: Marjolijn Bergmann
Data: 
- maandag 28 september Locatie: Het Warenhuis Axel
- maandag 5 oktober Locatie: Erfgoed Zeeland, Middelburg

Prijs: leden VZM € 20,00 (excl. BTW) p.p., overigen € 40,00 (excl. BTW) p.p.

Aantal deelnemers: 10

Het cursusaanbod voor musea wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Vereniging Zeeuwse Musea.

Aanmelden

Misschien ook interessant voor jou

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Janneke de Wit, adviseur musea bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je. Voor digitaal museumadvies kun je ook terecht op museumconsulenten.nl.

Janneke de Wit, adviseur musea Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 886 / +31 (0)6 25 72 67 37