Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Agenda
12 mei

Webinar Wet bestuur en toezicht rechtspersonen

Verenigingen en stichtingen in Nederland moeten vanaf 1 juli 2021 voldoen aan de nieuwe WBTR, de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen. Het is belangrijk hierop voorbereid te zijn. Daarom organiseren Erfgoed Gelderland, Landschap Erfgoed Utrecht en WBTR.nl op 12 mei 2021 een webinar over de nieuwe wet. Zeeuwse erfgoedverenigingen en -stichtingen die niet kunnen deelnemen aan het WBTR-webinar van Erfgoed Brabant en Erfgoed Zeeland op 19 mei 2021, zijn welkom om dit webinar bij te wonen.

Nieuwe wet

In de nieuwe wet zit een uitbreiding van de aansprakelijkheid van bestuursleden. Dit moet worden vastgelegd in de statuten. De wet gaat vooral over de kwaliteit van besturen en raakt daarmee de volledige organisatie. 

Voor wie, waar en wanneer

Webinar voor leden van verenigingen en stichtingen

Datum en tijd: 12 mei 2021, 19.30-20.30 uur
Waar: d
e bijeenkomst vindt online plaats via het programma Zoom. Na aanmelding ontvang je een toegangslink, een handleiding voor Zoom, en een telefoonnummer dat je kunt bellen wanneer je problemen hebt met het aanmelden bij het programma. 
Deelname: gratis
Aanmelden: mail je naam, de datum '12 mei 2021' en organisatie 'Erfgoed Zeeland' naar Heleen Regenspurg van Erfgoed Brabant.

Meld je aan Aanmelden via Erfgoed Brabant


Stappenplan voor erfgoedsector

Om het verenigingen en stichtingen gemakkelijk te maken om met ingang van 1 juli 2021 aan de wet te voldoen, hebben het Overleg Provinciale Erfgoedinstellingen Nederland (OPEN) en het Landelijk Contact Museumconsulenten (LCM) zich als partner aangesloten bij WBTR.nl. Erfgoedverenigingen en -stichtingen kunnen hierdoor 50% korting krijgen op onder andere het handige stappenplan en de helpdesk van WBTR.nl. Klik voor meer informatie op de volgende link:

 
Foto bovenaan deze pagina: Screenshot vergaderen in Microsoft Teams, foto Anne-Wil Maris, Erfgoed Brabant.

Delen

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Janneke de Wit, adviseur musea bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je. Voor digitaal museumadvies kun je ook terecht op museumconsulenten.nl.

Janneke de Wit, adviseur musea Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 886 / +31 (0)6 25 72 67 37