Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Agenda
18 juni

Op ontdekking naar verdronken Tolsende

Heb jij wel eens gehoord van het verdronken dorp Tolsende? Dit dorp bevindt zich in de huidige Oosterschelde en is overspoeld tijdens de Sint Felix-stormvloed, op 5 november 1530. Onder leiding van een archeoloog van Erfgoed Zeeland ga je op ontdekkingstocht naar een plaats waar ooit het dorp Tolsende in 1532 definitief in de golven verdween. De excursie op vrijdag 18 juni 2021 is beschikbaar voor maximaal 30 deelnemers en duurt ongeveer 1,5 uur.

Aanmelden excursie

De excursie naar Tolsende is beschikbaar voor maximaal 30 deelnemers en duurt ongeveer 1,5 uur. Let op: de excursie is afhankelijk van het weer en de windrichting. Hierover ontvang je, na aanmelding, persoonlijk bericht. Wees er snel bij, want vol=vol.

Praktische informatie

Datum: vrijdag 18 juni 2021
Tijd: 15.00-16.30 uur
Verzamelplek: parkeerplaats onderaan dijk, zie onderstaande kaart
Deelname: gratis
Aantal deelnemers: maximaal 30

Meld je aan Meld je aan
Kaart met aangeduide verzamelplek voor de excursie naar het verdronken dorp Tolsende.
Pijl naar links
  • Kaart met aangeduide verzamelplek voor de excursie naar het verdronken dorp Tolsende.

Pijl naar rechts

Verzamelplek

De verzamelplek voor de excursie is aan het eind van de Nieuwlandseweg tussen Kruiningen en Krabbendijke, onderaan de dijk. Vanaf de Koksedijk of de Inundatieweg sla je respectievelijk links- of rechtsaf de Nieuwlandseweg in. Deze weg splitst zich iets voor de dijk. Daar rechts aanhouden en dan in de bocht onderaan de dijk parkeren. Archeoloog Hans Jongepier van Erfgoed Zeeland wacht je daar op voor de groepswandeling (circa 10 minuten) naar de slikken bij Schelpkreek.

Archeologiedagen

Wil jij kennis maken met nog meer onderdelen van de Zeeuwse archeologie? Dat kan op zaterdag 19 juni 2021 bij Erfgoed Zeeland in Middelburg. Op deze dag brengen wij het archeologische verleden verder tot leven. Je krijgt de gelegenheid om een kijkje te nemen in het Zeeuws Archeologisch Depot en voor kinderen is er die dag ook een archeologiecollege te volgen!

Tijdens alle evenementen houden we rekening met de covid-19 richtlijnen van het RIVM.

De Nationale Archeologiedagen worden jaarlijks op drie dagen georganiseerd voor een groot publiek (dit jaar op 18, 19 en 20 juni). Kijk op archeologiedagen.nl voor het landelijke programma en de activiteiten uitgesplitst per provincie.

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Hans Jongepier, adviseur archeologie bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

Hans Jongepier, adviseur archeologie Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 878 / +31 (0)6 22 03 28 15
Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.