Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Agenda
30 september

Collectieregistratie Adlib

Met deze cursus krijg je een beter inzicht in de structuur en toepassing van Adlib Museum. Je leert hoe de collectie van het museum op een doelmatige en verantwoorde wijze in Adlib kan worden geregistreerd en ontsloten.

Programma

Naast een beknopt theoretisch deel, vormt het ‘zelf doen’ een belangrijk element van deze workshop. In overleg met de deelnemers zal bekeken worden welke onderwerpen aan bod zullen komen. Dat zouden bijvoorbeeld kunnen zijn: omgaan met updates, doel van de velden, gebruik van trefwoorden, opschoning, toevoegen van afbeeldingen, printen, zoeken.

Voor wie en kennisniveau

Voor medewerkers die al geruime tijd registreren in Adlib Museum en daar ervaring mee hebben. Deze workshop vereist dat je bekend bent met de basisprincipes van collectieregistratie en de basisprincipes van de werking van Adlib Museum.

Waar en wanneer

Datum:  donderdag 30 september 
Tijd: 13:00-16:00 uur
Locatie: Erfgoed Zeeland, Looierssingel 2 Middelburg
Docent:  Janneke de Wit (Erfgoed Zeeland)
Prijs: leden VZM en Netwerk Erfgoedorganisaties € 20,00 (excl. BTW) p.p. | voor niet leden € 40,00 (excl. BTW) p.p.
Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 9
Meenemen:  laptop (indien mogelijk)  

Deze cursus wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Zeeland aan de Vereniging Zeeuwse Musea.

Meld je aan Aanmelden

Delen

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Janneke de Wit, adviseur musea bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je. Voor digitaal museumadvies kun je ook terecht op museumconsulenten.nl.

Janneke de Wit, adviseur musea Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 886 / +31 (0)6 25 72 67 37

Misschien ook interessant voor jou

Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.