Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Agenda
10 mei

Voorjaarsbijeenkomst Reizen in de Tijd door Zeeland en aanmelden nieuwe deelnemers

Op woensdag 10 mei van 10.00-12.00 uur organiseren Erfgoed Zeeland en Cultuurkwadraat in samenwerking met deelnemende musea en scholen een voorjaarsbijeenkomst van Reizen in de Tijd door Zeeland in het Bevrijdingsmuseum Zeeland. We maken ook de nieuwe deelnemers bekend die in 2023 kunnen starten. Na de inloop vanaf 9.30 uur start om 10.00 uur het programma. Aan bod komen de tot nu toe ontwikkelde bezoeklessen en delen musea en scholen hun ervaringen over het project. We maken ook de nieuwe deelnemers bekend: hieronder lees je hoe je je kunt aanmelden als nieuwe deelnemer. Er is plaats voor scholen en voor aanbieders van erfgoededucatie.

Aanmelden nieuwe deelnemers erfgoedinstellingen

Erfgoed Zeeland en Cultuurkwadraat hebben ruimte voor meer bezoeklessen. Kun jij hulp gebruiken bij het ontwikkelen van een educatieprogramma? Meld je dan nu aan. In samenwerking met een basisschool en een ontwikkelaar van educatief materiaal maak je samen een bezoekles. Met die bezoekles bereik je meer basisscholen. Daarnaast neem je deel aan een training waar je andere deelnemers ontmoet en tips krijgt om educatie binnen jouw organisatie nog beter in te zetten. Er is ook budget beschikbaar voor het ontwikkelen van jouw les.

Er is ruimte voor zes nieuwe erfgoedinstellingen. Die verdelen we over de Oosterschelderegio, Walcheren en Zeeuws-Vlaanderen. Met 'erfgoedinstelling' denken we niet alleen musea: juist ook andere instellingen, organisaties en onderwerpen komen in aanmerking. Denk bijvoorbeeld aan forten, immaterieel erfgoed of erfgoed in het landschap. Bij de selectie van nieuwe deelnemers letten we op de thematische en geografische spreiding. Wil je met jouw erfgoedinstelling deelnemen of meer weten? Neem contact op met Daniëlle Otten van Erfgoed Zeeland. Je kunt je aanmelden tot 1 mei 2023.

Aanmelden nieuwe scholen

Ook basisscholen kunnen zich weer kunnen aanmelden. Ben je icc'er of directeur van een basisschool en wil je duurzame erfgoededucatie in de lesstof verwerken? Dan ben je bij Reizen in de Tijd door Zeeland aan het goede adres. Wil je met jouw school deelnemen of meer weten? Neem contact op met Tessa Sonnemans van Cultuurkwadraat.

Aanmelden bijeenkomst

Kom je ook naar de voorjaarsbijeenkomst van Reizen in de Tijd door Zeeland op woensdag 10 mei van 10.00-12.00 uur? Meld je aan op de website van Cultuurkwadraat, via onderstaande button.

Meld je aan Aanmelden

 

De bijeenkomst wordt georganiseerd op een bijzondere plek verderop in het Bevrijdingspark van het Bevrijdingsmuseum: de noodkerk van Ellewoutsdijk. Dit gebouw heeft een interessante geschiedenis: wat ooit een noodkerk was, stond tot juli 2015 als landbouwschuur op het terrein van de familie Allemekinders in Baarland. Een grote groep vrijwilligers van het Bevrijdingsmuseum heeft het bouwwerk ontmanteld, om het in het Bevrijdingspark weer in oude luister te kunnen opbouwen als symbool van de vrede.

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Daniëlle Otten, adviseur presentatie en participatie. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

Danielle Otten, adviseur presentatie en participatie Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 604 / +31 (0)6 25 72 67 35
Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.