Voorjaarsbijeenkomst Reizen in de Tijd door Zeeland en aanmelden nieuwe deelnemers
Aanmelden nieuwe deelnemers erfgoedinstellingen
Erfgoed Zeeland en Cultuurkwadraat hebben ruimte voor meer bezoeklessen. Kun jij hulp gebruiken bij het ontwikkelen van een educatieprogramma? Meld je dan nu aan. In samenwerking met een basisschool en een ontwikkelaar van educatief materiaal maak je samen een bezoekles. Met die bezoekles bereik je meer basisscholen. Daarnaast neem je deel aan een training waar je andere deelnemers ontmoet en tips krijgt om educatie binnen jouw organisatie nog beter in te zetten. Er is ook budget beschikbaar voor het ontwikkelen van jouw les.
Er is ruimte voor zes nieuwe erfgoedinstellingen. Die verdelen we over de Oosterschelderegio, Walcheren en Zeeuws-Vlaanderen. Met 'erfgoedinstelling' denken we niet alleen musea: juist ook andere instellingen, organisaties en onderwerpen komen in aanmerking. Denk bijvoorbeeld aan forten, immaterieel erfgoed of erfgoed in het landschap. Bij de selectie van nieuwe deelnemers letten we op de thematische en geografische spreiding. Wil je met jouw erfgoedinstelling deelnemen of meer weten? Neem contact op met Daniëlle Otten van Erfgoed Zeeland. Je kunt je aanmelden tot 1 mei 2023.
Aanmelden nieuwe scholen
Ook basisscholen kunnen zich weer kunnen aanmelden. Ben je icc'er of directeur van een basisschool en wil je duurzame erfgoededucatie in de lesstof verwerken? Dan ben je bij Reizen in de Tijd door Zeeland aan het goede adres. Wil je met jouw school deelnemen of meer weten? Neem contact op met Tessa Sonnemans van Cultuurkwadraat.
Aanmelden bijeenkomst
Kom je ook naar de voorjaarsbijeenkomst van Reizen in de Tijd door Zeeland op woensdag 10 mei van 10.00-12.00 uur? Meld je aan op de website van Cultuurkwadraat, via onderstaande button.
De bijeenkomst wordt georganiseerd op een bijzondere plek verderop in het Bevrijdingspark van het Bevrijdingsmuseum: de noodkerk van Ellewoutsdijk. Dit gebouw heeft een interessante geschiedenis: wat ooit een noodkerk was, stond tot juli 2015 als landbouwschuur op het terrein van de familie Allemekinders in Baarland. Een grote groep vrijwilligers van het Bevrijdingsmuseum heeft het bouwwerk ontmanteld, om het in het Bevrijdingspark weer in oude luister te kunnen opbouwen als symbool van de vrede.