Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Agenda
28 september

Contact- en Inspiratiedag: Leve(nd) Erfgoed!

Tijdens de contactdag op donderdagmiddag 28 september ontdek je dat erfgoed niet alleen van toen is, het is springlevend! Of het nu gaat om vernieuwende stadsinrichting, maatschappelijke vraagstukken of culinaire hoogstandjes: erfgoed is overal om ons heen. Op deze middag - die plaatsvindt in het vernieuwde Maritiem Muzeeum Zeeland - gaan verschillende sprekers in op het leggen van verbindingen met erfgoed aan de hand van uiteenlopende voorbeelden.

Programma

We hebben een divers programma samengesteld. Vanaf 12.30 uur is de inloop en om 13.00 uur opent dagvoorzitter Aschwin van den Abeele deze middag. Vervolgens krijgen de sprekers het woord, onderbroken met een korte pauze rond 14.30 uur en een muzikaal intermezzo!

 • Geoffrey Sips, wethouder gemeente Vlissingen en Janet van Bergen, Buro Maan, opsteller Ontwikkelvisie
  Vertelt hoe in de ontwikkeling van het Scheldekwartier, een groot gebied met een maritieme historie én toekomst, oud en nieuw hand in hand gaan.
 • Wesley Sekewael, Stichting Stoomhijskraan Schelde 38
  Vertelt over zijn passie voor het Vlissingse industriële erfgoed en neemt je mee in zijn reddingsmissie van stoomhijskraan Schelde nr. 38, een oude stoomhijskraan die bij de werf in Vlissingen is ontworpen, gebouwd en gebruikt. Wesley won met deze reddingsmissie de Zilveren Anjer en is de jongste winnaar tot nu toe.
 • Bram Silkens, archeoloog bij de Walcherse Archeologische Dienst (WAD)
  Legt uit hoe door middel van een Interreg project er op drie locaties in Middelburg teruggekeken kan worden naar verschillende periodes in het verleden dankzij ‘timescope’, op basis van archeologisch onderzoek.
 • Jeroen van Vaerenbergh, Foodarcheoloog
  De succesvolle fietsroute 'Langs de verdwenen Zwinhavens' laat je met virtual reality en middeleeuwse smaakmakers de gouden tijden van de Zwinstreek herbeleven. Foodarcheoloog Jeroen Van Vaerenbergh ging aan de slag met lokale smaakmakers om met middeleeuwse ingrediënten hedendaagse creaties te maken of mee te zoeken naar de verborgen middeleeuwen in bestaande producten.
 • Joke Backx, coördinator educatie en toegankelijkheid bij het Maritiem Muzeeum Zeeland
  Vertelt het verhaal achter de vernieuwde museuminrichting: wat was de uitdaging waar het Maritiem Muzeeum Zeeland voor stond? Hoe maak je de verschillende stemmen uit het verleden tastbaar? En dat op een manier die verschillende doelgroepen aanspreekt? We gaan het meteen zelf ervaren tijdens de ‘meerstemmige rondleiding’ die volgt op Jokes verhaal!

Om 16.30 uur wordt de middag afgesloten door de dagvoorzitter en is er tijdens de netwerkborrel de gelegenheid om na te praten. 

Voor wie

Deze contactdag is bedoeld voor alle medewerkers en vrijwilligers van de Zeeuwse musea en erfgoedorganisaties en voor beleidsmedewerkers en wethouders op het gebied van cultuur, toerisme en erfgoed. Klik op onderstaande button 'Ja, ik meld mij aan' om jezelf aan te melden.

Waar en wanneer

Datum: donderdag 28 september 2023
Tijd: 12.30-16.30 uur, daarna afsluitende borrel
Locatie: Maritiem Muzeeum Zeeland, Nieuwendijk 11 in Vlissingen
Parkeren: Parkeergarage De Fonteyne aan de Spuistraat en parkeerterrein Arsenaal aan de Koningsweg
Kosten: gratis deelname

De Contact- en Inspiratiedag is volgeboekt. Je kunt jezelf nog wel aanmelden voor de reservelijst via de button hieronder.

Meld je aan Ja, ik meld me aan!

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Carolien Fokke, adviseur bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

Carolien Fokke, adviseur erfgoed Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 883 / +31 (0)6 25 72 67 36
Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.