Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Sluiten Verwijder

Meldpunt Erfgoed Zeeland

Melding

Noorse Geschenkwoning Stavenisse (2020-003)

Stavenisse 08-11-2020
Bedreigd erfgoed Koning Haakonstraat 4 4696 CG Stavenisse
Van de 18 originele houten Noorse woningen die geschonken zijn na de Watersnoodramp zijn er inmiddels diverse met steen ommuurd, uitgebreid en onherkenbaar veranderd, de nog overgebleven woningen aan de kerkweg en het rijtje aan de kon. haakonstraat (4-6-8) verdienen m.i. de status van beschermd dorpsgezicht, of gemeentelijk monument om zo ook deze geschiedenis levend te houden. De beschermwaardigheid van dit unieke ensemble is bewezen, aangezien ook het openluchtmuseum en het Streekmuseum een dergelijke Watersnoodwoning heeft opgenomen in haar collectie.
Bijgewerkt op 19-05-2022 Afhandelingsstatus In behandeling Bouwjaar Huidig gebruik Beschermde status Nee

Stand van zaken

10-11-2020: de melding is uitgezet bij Erfgoedvereniging Heemschut
Geen foto's