Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Nieuws
11 april

Aanbod determineren archeologische objecten musea

Heb jij archeologische vondsten in de collectie van je museum en zou je daar wel eens wat meer van willen weten? Dan heeft de AWN een mooi aanbod voor je. De AWN is de Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie. Zij werken mee aan archeologische onderzoeken, maken zich sterk voor de bescherming van het archeologisch erfgoed van Nederland en zijn ambassadeurs voor de archeologie.

Van onderzoek naar aanbod

De vrijwilligers van de AWN Zeeland zijn jaren geleden betrokken geraakt bij de archeologische collectie van het Stadhuismuseum in Zierikzee. Met heel veel genoegen heeft een drietal AWN-ers een aantal jaren die collectie bestudeerd. Ze hebben vooral aardewerk gedetermineerd en voorzien van de juiste benaming en datering. Dat is belangrijk voor de expositie en registratie van de museumcollectie.

Mis je in jouw museum archeologische kennis? Wil je graag dat de AWN daar een bijdrage aan levert? Neem dan contact op met onderstaande contactpersoon van de AWN.

Dicky de Koning is secretaris van de AWN, afdeling Zeeland. De AWN heeft als doel het bijdragen aan de kennis van het archeologisch erfgoed, het uitdragen van die kennis als ambassadeurs van de archeologie en het beschermen van en de belangenbehartiging voor het bodemarchief. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord zij deze graag voor je perĀ mail of telefonisch: +31 (0)6 28 61 52 55

Delen

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Janneke de Wit, adviseur musea bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je. Voor digitaal museumadvies kun je ook terecht op museumconsulenten.nl.

Janneke de Wit, adviseur musea Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 886 / +31 (0)6 25 72 67 37

Misschien ook interessant voor jou

Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.