Shape wave Generated with Avocode. Group 3LineLineLineLineLineLine Generated with Avocode. Group 9Line 3Line 3Line 3Line 3
Nieuws
03 december

De Tweede Wereldoorlog in 50 foto's

Het project De Tweede Wereldoorlog in 50 foto’s is een zoektocht naar de 50 meest aansprekende Zeeuwse oorlogsfoto’s. Daarbij wordt de hulp van het publiek gevraagd. Je kunt jouw bijzondere foto uiterlijk 15 december 2019 inzenden.

Een provinciale werkgroep met vertegenwoordigers van verschillende Zeeuwse archieven, media, de Provincie en Erfgoed Zeeland maakt een eerste selectie van 50 foto’s uit alle inzendingen. De foto’s worden op 15 januari 2020 gepresenteerd in Bevrijdingsmuseum Zeeland. Het publiek mag stemmen. De 25 foto’s met de meeste stemmen gaan door naar de landelijke verkiezing.

Bekendmaking

Op 31 maart 2020 wordt in de Tweede Kamer bekendgemaakt welke foto’s, afkomstig uit alle provincies, worden opgenomen in de landelijke canon van De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s. Van deze 100 foto’s wordt een reizende expositie gemaakt die ook in Zeeland te zien zal zijn.

‘De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s’ is een project in het kader van 75 jaar vrijheid en wordt uitgevoerd door het NIOD.

Uploaden foto via Omroep Zeeland

Upload foto

Misschien ook interessant voor jou

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Jeanine Dekker, adviseur volkscultuur bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

Jeanine Dekker, adviseur volkscultuur / redacteur Zeeuwse Ankers Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 617 / +31 (0)6 25 72 67 36