Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Nieuws
09 januari

Digitaal erfgoed coach bij Erfgoed Zeeland

Op 9 januari 2020 is Sies Vonk begonnen als digitaal erfgoed coach bij Erfgoed Zeeland. Hij maakt deel uit van Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) dat zich inzet voor het verbeteren van de zichtbaarheid, bruikbaarheid en houdbaarheid van digitaal erfgoed. Zeeuwse erfgoedinstellingen kunnen kosteloos met al hun vragen over dit onderwerp bij hem terecht.

Sies komt uit Brabant en studeerde Kunstgeschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij heeft ruime ervaring in het erfgoedveld, onder meer als conservator van een streekmuseum maar ook als initiatiefnemer van het samenwerkingsproject De Kempencollectie. Daarmee is hij een uitstekende vraagbaak als het gaat om samenwerkingsprojecten op het gebied van digitaliseren en het aanvragen van subsidies. Maar ook voor andere zaken kunnen erfgoedinstellingen bij hem terecht, zoals vragen over collectieregistratie, auteursrechten, duurzame opslag van gegevens, AVG en nog veel meer. 

Contactgegevens: +31 (0)6 52 78 94 03 / sfa.vonk@erfgoedzeeland.nl


Het Netwerk Digitaal Erfgoed is in 2014 ontstaan op initiatief en met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Alle activiteiten binnen het netwerk zijn geënt op de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed die gericht is op een gezamenlijke aanpak voor de ontwikkeling van een landelijk, sectoroverstijgend netwerk van voorzieningen voor digitaal erfgoed.

Delen

Kan ik je verder helpen?

Het vergroten van de publieke belangstelling voor het Zeeuwse erfgoed en het vermarkten ervan is belangrijk. Daar ligt ook mijn expertise. Ik werk hiervoor graag samen met partners en met het samenwerkingsverband Zeeuwse Ankers.

Marc Kocken, sectorhoofd Erfgoed en Publiek / coördinator Zeeuwse Ankers Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 889 / +31 (0)6 15 18 68 78

Misschien ook interessant voor jou