Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Nieuws

Erfgoededucatie tijdens corona

Vanwege de maatregelen rond corona wordt online erfgoededucatie steeds belangrijker. Erfgoed Zeeland geeft nu de gastlessen ‘Archeoloog in de klas’ online. De schatkist ‘Schatten en scherven’ staat in de klas en de archeoloog begeleidt online de lessen. Meer weten? Kijk dan hieronder. We hebben nog een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje gezet. Hieronder verwijzen we vooral naar websites. Maar vergeet niet de sociale media van de verschillende organisaties eens te bekijken. Daar zijn vaak ook allerlei leuke ideeën te vinden!

Archeoloog in de klas

Meer weten? Kijk dan hier:

Zeeuwse Ankers

De website van Zeeuwse Ankers, een samenwerkingsverband waar ook Erfgoed Zeeland aan deelneemt, vind je een aantal digitale educatieprojecten op het gebied van erfgoed in Zeeland:

Musea in Zeeland

Verschillende musea in Zeeland bieden online activiteiten voor kinderen aan. Zo heeft het Museum Veere een online werkplaats museumveere.nl/werkplaatsmiddag. Elke maandag, in ieder geval zolang de scholen dicht zijn, komt er weer een nieuwe thuiswerkplaats online op de social media kanalen van dit museum. Wil je weten welke activiteiten andere Zeeuwse musea? Kijk dan op de website, Facebook of Instagram pagina van het museum waarin je geïnteresseerd bent. Een handig overzicht van alle musea in Zeeland:

Erfgoedtools

Erfgoedtools kun je gebruiken om snel online lesmateriaal te maken, zoals memory en reeksen:

Aan boord van een slavenschip

Het schip de Eenigheid maakte in 1761-1763 een slavenreis voor de Middelburgse Commercie Compagnie (MCC). Kijk op de educatieve website van het Zeeuws Archief:

Meer weten over de VOC? Bekijk dan deze aflevering van Het Klokhuis terug:

Schatkamers van Nederland

De Schatkamer van Nederland bespreekt bronnen en verhalen over ons culturele erfgoed. Je vindt er vragen en opdrachten over de thema’s ‘Slavernij’, ‘De beurs’, ‘Rampen’ een ‘Op reis’:

Achternamen

Wat betekent jouw achternaam? En hoeveel mensen zijn er in Nederland die ook zo heten? Zoek het op, op de pagina van onze collega’s Erfgoed Brabant:

Tikkit Talk Challenge

Doe mee met de online campagne Museumkids: maak thuis je eigen vlog over een pronkstuk en win een mooie prijs! Inzenden kan tot en met 10 mei:

LKCA

Het LKCA (Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst) maakte een overzicht van alle creativiteit die is ontstaan in tijden van het coronavirus. Voor het onderwijs, maar ook voor iedereen daarbuiten:

Allemaal op papier

Wil je meer weten over je stamboom? Het Zeeuws Archief werkte mee aan deze site dus je kunt heel gemakkelijk Zeeuwse geboorte-, huwelijks- en overlijdensakten bekijken. Ook die van beroemde Zeeuwsen zoals Annie M.G. Schmidt en Johan Hendrik van Dale.

Tips

Heb je zelf nog een inspirerende tip? Die krijgen we graag binnen via onze adviseur Daniëlle Otten.

 

  • Foto: Klas tijdens de tekenles, openbare school te Gapinge, 1921. Beeldbank Zeeuws Archief, collectie Zeeuws Genootschap, Zelandia Illustrata.

Delen

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Daniëlle Otten, adviseur presentatie en participatie. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

Danielle Otten, adviseur presentatie en participatie Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 604 / +31 (0)6 25 72 67 35
Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.