Shape wave Generated with Avocode. Group 3LineLineLineLineLineLine Generated with Avocode. Group 9Line 3Line 3Line 3Line 3
Nieuws

Musea tijdens corona

Musea mogen op 1 juni vanaf 12.00 uur weer open voor het publiek als bezoekers vooraf een kaartje kopen of reserveren.

Heropening Zeeuwse musea juli 2020

De Vereniging Zeeuwse Musea (VZM) en Erfgoed Zeeland hebben geïnventariseerd welke musea open gaan en of ze de normale openingsdagen hanteren. Wil je weten welke musea in juli open zijn? Klik dan op onderstaand overzicht. Met de heropening van de Zeeuwse musea bereiden musea zich op voor een veilig en verantwoord museumbezoek door middel van een protocol en bewegwijzering.

Erfgoedzorg checklist - Handvatten ter controle tijdens de sluiting van het museum

De zorg voor de collectie houdt niet op als het museum dicht is. Insecten kunnen ongestoord hun gang gaan en dieven hebben de kans eens goed te kijken hoe het beveiligingssysteem in elkaar zit. En er is een verhoogd risico op onopgemerkte calamiteiten. Om te zorgen dat kunst- en erfgoedobjecten ook in deze tijden veilig blijven, is een checklist opgesteld. Hier staan een aantal eenvoudige maatregelen die de risico's voor de collectie beperken.

Kennis over conservatie en collectiebeheer bijspijkeren

Behoefte aan een uitdaging? Er zijn diverse online tools om kennis over behoud en beheer en collectiemanagement bij te spijkeren.

Volg een online training

Groepscursussen gaan vanzelfsprekend niet door, maar er zijn wel zelfstudies in online leeromgevingen. Twee voorbeelden:

Sociale media

In deze tijden neemt het gebruik van sociale media toe. Behoefte aan tips voor het plaatsen van een aantrekkelijk Facebookbericht of Instagrampost?

Hoe kun je als museum toch in contact blijven met je publiek?

Musea zijn gesloten, toch kun je online in contact blijven met jouw publiek. Museumcontact zet een aantal initiatieven van musea in Nederland op een rij en geeft tips. Doe inspiratie op voor de komende tijd.

Digitaal Inloopspreekuur

Nu we thuis werken en elkaar niet kunnen ontmoeten, ontwikkelen we onze skills op het gebied van digitaal communiceren in razend tempo. Nooit gedacht dat we samen zoveel kunnen bereiken zonder elkaar ook fysiek te ontmoeten. Het blijkt nog maar eens hoe oneindig de digitale mogelijkheden zijn. Dat geldt ook zeker voor de culturele en erfgoedsector.

Vele musea en archieven hebben de afgelopen periode de creativiteit de vrije loop gelaten om hun publiek ook online nog steeds te laten genieten van al het moois dat ons erfgoed te bieden heeft. De Digitaal Erfgoed Coach is er juist om allerhande collectie beherende instellingen te ondersteunen in dit proces.

Vandaar dat er nu elke vrijdag een Digitaal Inloopspreekuur wordt georganiseerd waar je terecht kunt met alle vragen omtrent digitalisering, het online presenteren van collecties en subsidiemogelijkheden op dit gebied.

De Digitale Erfgoed Coach in Zeeland – Sies Vonk – is vanaf nu ook elke vrijdagochtend tussen 10.00 en 11.00 uur te benaderen via meet.jit.si. Dit is heel eenvoudig. Je hoeft je niet te registreren en niets te downloaden via pc (via je smartphone wordt dit wel gevraagd). Klik op onderstaande knop en wandel het spreekuur binnen!

Hopelijk tot binnenkort!

Naar het digitaal inloopspreekuur

Inspirerende voorbeelden

Virtuele rondleidingen

Virtuele collecties

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Janneke de Wit, adviseur musea bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je. Voor digitaal museumadvies kun je ook terecht op museumconsulenten.nl.

Janneke de Wit, adviseur musea Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 886 / +31 (0)6 25 72 67 37