Shape Group 3LineLineLineLineLineLine Generated with Avocode. Group 9Line 3Line 3Line 3Line 3
Terug Nieuws
25 september

Subsidieregeling duurzaam monumentenpaspoort

Wil je een duurzaam monumentenpaspoort laten opstellen? Tijdelijk kan je nu een steuntje in de rug krijgen vanuit de RRE: de Regeling Reductie Energiegebruik. De RRE is een landelijke subsidieregeling die, in het kader van de landelijke Klimaatdoelen, bedoeld is om CO2-reductie te realiseren bij koopwoningen. Kort gezegd wil de RRE je helpen je woning te verduurzamen. De Zeeuwse gemeenten hebben hiertoe acht maatwerktrajecten ingericht, waaronder korting op een monumentenpaspoort voor eigenaren van woonhuismonumenten. Er zijn in totaal 150 vouchers beschikbaar voor dit deeltraject.

De RRE is een subsidie die woningeigenaren helpt om hun eigen woning te verduurzamen, met het uiteindelijke doel minder CO2 uit te stoten. De ambitie is om samen met alle andere woningeigenaren in Zeeland voor 31 maart 2021 zo’n 10.000 ton CO2 reductie te realiseren. Je kunt tot eind maart 2021 een subsidievoucher aanvragen voor een verduurzamingstraject naar keuze. Er zijn bijna 40.000 vouchers beschikbaar, voor alle acht deeltrajecten.

Kies je voor een monumentenpaspoort, dan wordt een subsidiebedrag van € 87 in mindering gebracht op de kosten. De kosten voor het opstellen van een monumentenpaspoort variëren doorgaans van € 400 tot € 600, afhankelijk van je monument. Het paspoort vraag je aan via onze website. 

Waarom een monumentenpaspoort?

Het verduurzamen van een monumentenpand is niet eenvoudig; wat mag wel en wat niet? Waar is een vergunning voor nodig? Hoe voorkom je dat de constructie gaat rotten of schimmelen als je gaat isoleren? Kun je een warmtepomp toepassen? Het monumentenpaspoort geeft inzicht in mogelijke maatregelen voor een energiezuinig monument, met inbegrip van duurzame energietechnieken.

Meld je aan Meer over het paspoort

Paspoort met korting laten opstellen?

De voucher vraag je zelf aan via www.duurzaambouwloket.nl/monumentenpaspoort (maximaal één voucher per adres). Hier vind je ook meer informatie over de verschillende trajecten. Heb je al een monumentenpaspoort? Wellicht is de DuMo-coach iets voor je. Informatie hierover vind je ook via bovenstaande link. De subsidieperiode loopt tot eind maart 2021.

Meer informatie over het Zeeuws Energieakkoord en de Zeeuwse Regionale Energiestrategie (RES) is te vinden op www.zeeuwsenergieakkoord.nl. Alle informatie over de RRE vind je op www.duurzaambouwloket.nl/zeeland-rre.

Erfgoed Zeeland is een van de partners van het Zeeuws Energieakkoord, het samenwerkingsplatform waarin maatschappelijke instellingen, overheden, bedrijven en burgers samenwerken voor een energie- en klimaatneutraal Zeeland in 2050.

"Het monumentenpaspoort geeft concreet en toegankelijk advies" Kees Meijler, monumenteigenaar in Middelburg

 

Kees Meijler heeft ook gekozen voor het monumentenpaspoort. Hij liet zich adviseren over het verduurzamen van zijn monumentenwoning. Lees hier het interview.

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Rogier Havermans, sectorhoofd Bedrijfsvoering en Ondersteuning bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

Rogier Havermans, sectorhoofd Bedrijfsvoering en Ondersteuning Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 888 / +31 (0)6 13 38 51 10