Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Nieuws
20 mei

Coronadossier Erfgoed Zeeland

De coronacrisis is nog niet voorbij, maar het einde lijkt in zicht. Het kabinet heeft een openingsplan opgesteld en de tweede stap daarvan is op 19 mei gezet. Met uitzondering van de Openluchtmusea zijn alle musea en andere culturele instellingen helaas nog dicht. Openstelling maakt deel uit van de derde stap, waarover op 1 juni duidelijkheid komt. In ons coronadossier houden we de informatie en de ontwikkelingen up-to-date.

Bereikbaarheid Erfgoed Zeeland

Ons kantoor is gesloten maar we doen er alles aan om het werk zo goed mogelijk doorgang te laten vinden. Onze medewerkers werken zoveel mogelijk vanuit huis. Op de website vind je de contactgegevens van onze medewerkers. Je kunt ook een mail sturen naar info@erfgoedzeeland.nl. Mails beantwoorden we zo snel mogelijk.

Inspecties Monumentenwacht

De inspecties van de Monumentenwacht gaan gewoon door. Ze worden uitgevoerd met inachtneming van de geldende veiligheidsmaatregelen. Hiervoor is een speciale instructie opgesteld. Heb je als abonnee van de Monumentenwacht vragen over de inspectie, neem dan contact op met teamleider Wim Jakobsen via mail w.jakobsen@erfgoedzeeland.nl of telefonisch +31 (0)6 22 03 28 14.

Vondstmeldingen

Voor vondstmeldingen kun je terecht op de speciale pagina op onze website. Meldingen worden volgens protocol afgehandeld. Heeft een melding van een archeologische vondst of vindplaats urgentie, neem dan contact op met adviseur archeologie Hans Jongepier via mail j.jongepier@erfgoedzeeland.nl of telefonisch via +31 (0)6 22 03 28 15.

Deponeringen

Deponeringen door archeologische bedrijven blijven mogelijk. Bedrijven kunnen hiervoor contact opnemen met depotbeheerder Joost van den Berg via mail jjh.vanden.berg@erfgoedzeeland.nl of telefonisch via +31 (0)6 23 39 19 72.

Meer informatie

We hebben naar aanleiding van de coronacrisis speciale pagina’s op onze website ingericht, zie hieronder. Je vindt er informatie en tips. Daarmee hopen we voor het erfgoedveld in Zeeland een coördinerende, ondersteunende en vooral ook praktische functie te vervullen. Samen komen we deze crisis weer te boven! 

Voor algemene informatie over coronamaatregelen verwijzen we je naar de websites van de Rijksoverheid, het RIVM en de Veiligheidsregio Zeeland.

Delen

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Wim Scholten, directeur van Erfgoed Zeeland. Ik geloof dat erfgoed een bijzondere waarde geeft aan het wonen, werken en recreëren in Zeeland. Beschermen, benutten en beleven van erfgoed: dat is wat mij motiveert en inspireert.

Wim Scholten, directeur Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 887 / +31 (0)6 53 61 09 69