Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Nieuws
05 augustus

Gitta Luiten interim directeur-bestuurder

Gitta Luiten volgt per 1 augustus 2021 Wim Scholten op als interim directeur-bestuurder van Erfgoed Zeeland.

Definitieve invulling

Met het oog op de nieuwe provinciale Ontwikkelagenda cultuurveld 2022-2024 en alles wat daarbij komt kijken, heeft de Raad van Toezicht ervoor gekozen om de functie van directeur-bestuurder voorlopig op interim-basis in te vullen.

Gitta is partner Cultuur & Erfgoed bij BMC. Ze brengt een uitgebreide staat van dienst in de cultuursector en het publieke domein met zich mee. Als directeur van de Mondriaan Stichting stond ze elf jaar aan het hoofd van een van de meest prominente subsidiefondsen in Nederland, dat jaarlijks vele miljoenen aan ondersteuning biedt aan beeldende kunst, vormgeving en cultureel erfgoed. Na een aantal jaren wethouder te zijn geweest, keerde ze onlangs weer terug naar de cultuursector. Haar motivatie spreekt boekdelen: “Ik heb een hart voor erfgoed, ik vind het leuk om organisaties een stap verder te helpen en ik haal veel voldoening uit het resultaat. In de interim-functie voor Erfgoed Zeeland komen die zaken bij elkaar.”

Delen

Kan ik je verder helpen?

Mijn naam is Ad Schenk, voorzitter van de raad van toezicht van Erfgoed Zeeland, een taak die ik met grote betrokkenheid en plezier uitvoer. Als raad houden wij toezicht op planvorming, bestuur en organisatie. Voor mij zit erfgoed in het DNA van Zeeland, het geeft herkenning, houvast en identiteit. 

Ad Schenk, voorzitter raad van toezicht Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)6 24 72 28 06
Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.