Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Nieuws
06 september

Gratis online cursussen

Verschillende partijen bieden gratis online trainingen aan om het erfgoedveld verder te professionaliseren. Met onderstaande trainingen maken professionals en vrijwilligers die werken met erfgoed op een laagdrempelige manier kennis met uiteenlopende thema’s: van behoud en beheer tot publiekspresentaties. In onderstaand overzicht verwijzen de titels naar de betreffende webpagina’s zodat je direct kunt starten. Veel succes!

Algemeen

 • Vrijwilligers vinden en binden - Vrijwilligerswerkacademie
  Interactief videoprogramma over het succesvol werven en begeleiden van vrijwilligers (50 minuten)
 • Vrijwilligersmanagement | Erfgoed Gelderland
  Online basistraining over vrijwilligersmanagement met afsluitende toets en certificaat (30-45 minuten)
 • Fondsenwerving | Erfgoed Gelderland
  Online basistraining over fondsenwerving met afsluitende toets en certificaat (30-45 minuten)

Publiek

 • Storytelling | Erfgoed Gelderland 
  Online basistraining over storytelling met afsluitende toets en certificaat (30-45 minuten)
 • Communicatie en PR | Erfgoed Zuid-Holland
  Online basistraining over de belangrijkste aspecten van public relations met afsluitende toets en certificaat (25 minuten)
 • De betekenis van lokale musea voor de gemeenschap | Erfgoed Zuid-Holland
  Cursusvideo over wat de waarde van jouw museum is (20 minuten)

Collectie

Delen

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Janneke de Wit, adviseur musea bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je. Voor digitaal museumadvies kun je ook terecht op museumconsulenten.nl.

Janneke de Wit, adviseur musea Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 886 / +31 (0)6 25 72 67 37
Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.