Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Nieuws
06 december

Reizen in de Tijd door Zeeland: vijf nieuwe musea gezocht

We zoeken vijf nieuwe musea die vanaf het voorjaar van 2022 mee willen doen met Reizen in de Tijd door Zeeland (RidTdZ). Op 22 november 2022 vond hierover een digitale bijeenkomst plaats. Ook meedoen? Lees dan alle informatie nog eens rustig door en meld je aan. Dat kan tot en met 31 december 2021.

Wat is Reizen in de Tijd?

Reizen in de Tijd is de naam van een doorlopende leerlijn gericht op het primair onderwijs. De leerlijn verbindt basisschool en erfgoedlocatie door middel van elf thema's die passen bij elk type basisonderwijs. Meer informatie vind je hier:

Wat doen we in Reizen in de Tijd door Zeeland?

We ontwikkelen bezoeklessen, in co-creatie met het onderwijs, museum, (erfgoedinstellingen) en lesontwikkelaar.

We zorgen gezamenlijk met de deelnemers voor deskundigheidsbevordering en kennisdeling, zowel bij scholen al musea. Hierdoor bouwen we een kennisnetwerk op.

Wat vragen we van deelnemende musea?

Welke criteria gelden voor deelname aan RidTdZ?

  • Je bent gemotiveerd om een interactieve bezoekles te ontwikkelen, in co-creatie met het onderwijs.
  • Er is voldoende capaciteit om de les te ontwikkelen/begeleiden of je bent bereid om de benodigde capaciteit te realiseren. Ontwikkelen: 2-4 personen. Begeleiden: minimaal 2 personen. Tijdsindicatie ontwikkelen: 20-40 uur per les. Er is per bezoekles een budget beschikbaar voor deelnemende musea, gebaseerd op maximaal 20 te declareren uren ad € 35,00 (exclusief eventuele btw).
  • De bezoeklessen die je ontwikkelt passen binnen de thema’s van RidTdZ
  • Je neemt in 2022 deel aan het trainingsprogramma: Wijzer met Erfgoededucatie (2 dagdelen) en Van Rondleiden naar Begeleiden (4 dagdelen). De trainingen worden verzorgd in een van de deelnemende musea.
  • Je bent bereid te participeren in het kennisnetwerk.
  • Het bezoek van de pilotschool (tijdens het ontwikkeltraject) aan museum is gratis en wordt gefaciliteerd door het museum. Voor dit bezoek kan de school (indien nodig) gebruik maken van de Cultuurbus. De school moet daarvoor zelf de aanvraag doen.

Bij de selectie van vijf nieuwe musea weegt mee dat het doel is om een zo breed mogelijke spreiding op het gebied van thema’s en leeftijdsgroepen te realiseren.

Deelnemen?

Wil je deelnemen? Stuur dan voor 31 december 2021 een e-mail naar Daniëlle Otten van Erfgoed Zeeland. Heb je nog vragen? Neem dan ook gerust contact op. De contactgegevens zijn:

Daniëlle Otten, Erfgoed Zeeland
E-mail: dem.otten@erfgoedzeeland.nl
Telefoon: 06 25 72 67 35 (dinsdag, woensdag en donderdag)

Bekendmaking

Op 17 januari 2022 wordt bekendgemaakt welke vijf musea aan gaan sluiten in het voorjaar van 2022. En op 24 januari zullen de eerste bezoeklessen van Reizen in de Tijd door Zeeland online worden gezet door gedeputeerde voor cultuur Anita Pijpelink, tijdens een bijeenkomst in Bevrijdingsmuseum Zeeland, van 15.30 tot 17.00 uur. Alle musea ontvangen hiervoor nog een uitnodiging.

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Daniëlle Otten, adviseur presentatie en participatie. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

Danielle Otten, adviseur presentatie en participatie Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 604 / +31 (0)6 25 72 67 35

Misschien ook interessant voor jou

Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.