Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Nieuws
13 februari

Aschwin van de Abeele nieuwe directeur-bestuurder per 1 april 2023

Per 1 april aanstaande is Aschwin van den Abeele de nieuwe directeur-bestuurder van Erfgoed Zeeland. Aschwin is momenteel directeur bij Welzijn Middelburg en Poppodium De Spot, voorzitter van twee raden van commissarissen bij woningbouwcorporaties en actief als schrijver en stadsdichter. Hij brengt zo een breed scala aan ervaring en maatschappelijke betrokkenheid mee in de erfgoedorganisatie van Zeeland.

Ad Schenk, voorzitter raad van toezicht, heeft er alle vertrouwen in dat Aschwin met zijn ruime expertise en affiniteit met erfgoed, kunst en cultuur van grote waarde zal zijn voor Erfgoed Zeeland: “Met Aschwin krijgt Erfgoed Zeeland een ervaren, betrokken en gemotiveerde directeur met een groot professioneel netwerk en een gerichte interesse in provinciaal erfgoed.

Met meer dan twintig jaar bestuurlijke ervaring in het maatschappelijk domein start Aschwin met veel enthousiasme aan deze nieuwe uitdaging. Hij verheugt zich erop om in april aan de slag te gaan en zijn expertise en ervaring in te zetten voor Erfgoed Zeeland en de Zeeuwse samenleving. Aschwin over zijn nieuwe functie: "Ik kijk er naar uit om vanuit de verbindende rol van Erfgoed Zeeland het maatschappelijk belang van erfgoed tot zijn recht te laten komen. ‘Beschermen, benutten en beleven’ is niet voor niets het motto van de organisatie. Erfgoed is immers van en voor iedereen en beweegt op dynamische en interactieve manier mee met de ontwikkelingen in onze samenleving.”

Aschwin volgt directeur-bestuurder Monique van Doorn op, die het afgelopen jaar met grote bevlogenheid een nieuwe impuls heeft gegeven aan de erfgoedorganisatie.

Delen

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Kees-Jan Dosker, voorzitter van de raad van toezicht. Erfgoed, in de breedste zin van het woord, verbindt mensen met elkaar, verbindt ons vanuit het verleden via het heden met de toekomst. Daar levert Erfgoed Zeeland een belangrijke bijdrage aan.

Kees-Jan Dosker, voorzitter raad van toezicht Mail Stuur me een mail
Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.