Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Nieuws
28 februari

Wie is de slimste erfgoedvrijwilliger?

Wie weet hoe je een mooie tentoonstelling maakt? Wie is thuis in het besturen van een historische vereniging? Wie kent de ins en outs van het collectiebeheer? Wie o wie is de slimste erfgoedvrijwilliger? Werk jij als vrijwilliger bij een museum, kasteel, historische vereniging of monument en wil je jouw kennis van erfgoed bewijzen? Speel dan mee met de landelijke kennisquiz. De digitale voorronde is nu geopend. De erfgoedvrijwilligers met de beste score in de online quiz worden uitgenodigd voor de grote finale in het Nederlands Openluchtmuseum op 30 juni. Hier zullen zij strijden voor de felbegeerde titel ‘de Slimste Erfgoedvrijwilliger’.

Online voorronde op erfgoedvrijwilliger.nl

We doen een oproep aan alle erfgoedvrijwilligers in Nederland. Weet jij alles over het begeleiden van bezoekers, uitvoeren van re-enactment, of het onderhouden van collecties? Van 13 maart tot en met 7 mei 2023 kunnen erfgoedvrijwilligers hun kennis laten zien tijdens de digitale voorronde van de landelijke kennisquiz voor erfgoedvrijwilligers. Je kunt de quiz online spelen op erfgoedvrijwilliger.nl/erfgoedvrijwilliger-quiz. Het invullen van de quiz duurt ongeveer een kwartiertje.

Grande Finale in het Nederlands Openluchtmuseum

Per provincie wordt de vrijwilliger met de meeste punten in de digitale voorronde uitgenodigd om deel te nemen aan de grande finale op 30 juni 2023 in het Nederlands Openluchtmuseum. De finalisten mogen als teamgenoot een collega-vrijwilliger meenemen van de erfgoedorganisatie waar zij werkzaam zijn. Samen strijden zij tegen de vrijwilligers uit de andere provincies. De winnaar mag zichzelf 'de Slimste Erfgoedvrijwilliger' noemen en ontvangt een cheque ter waarde van €2000,- voor de erfgoedorganisatie om vrij te besteden.

Erfgoedvrijwilligers in de spotlight

De erfgoedsector in Nederland draait door de inzet van vele duizenden vrijwilligers. Deze vrijwilligers zetten zich in voor het behouden, onderzoeken en beleven van erfgoed. Daarvoor hebben zij ieder hun eigen deskundigheid. Met de landelijke kennisquiz van Erfgoedvrijwilliger, testen we deze kennis én zetten we vrijwilligerswerk in de erfgoedsector in het zonnetje. De landelijke kennisquiz wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en is een initiatief van Erfgoedvrijwilliger.nl. Erfgoedvrijwilliger.nl is een samenwerking tussen de Nederlandse erfgoedhuizen waarmee wordt bijgedragen aan een toekomstbestendige erfgoedsector.

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Daniëlle Otten, adviseur presentatie en participatie. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

Danielle Otten, adviseur presentatie en participatie Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 604 / +31 (0)6 25 72 67 35

Misschien ook interessant voor jou

Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.