Shape wave Generated with Avocode. Group 3LineLineLineLineLineLine Generated with Avocode. Group 9Line 3Line 3Line 3Line 3
Zeeland kent vele gezichten. Inwoners en toeristen van Zeeland roemen de zon en het strand, de rust en de ruimte, de culturele evenementen en culinaire specialiteiten, het erfgoed en het landschap. Voor bedrijven zijn de havens en de verschillende kanalen aantrekkelijk.

Zeeuwse ankers maakt verborgen verhalen zichtbaar

Zeeland kent ook vele verhalen. Verhalen bij landschappen, verhalen bij monumenten, verhalen bij voorwerpen in musea, verhalen over de mensen. In Zeeuwse Ankers kunnen inwoners en toeristen kennismaken met de vele gezichten van Zeeland en luisteren naar de vele verhalen uit Zeeland. Er valt veel te ontdekken over het verleden van deze voormalige archipel, over wat er nu allemaal gebeurt en over de plannen voor de toekomst.

 

Verbinding tussen erfgoed, cultuur en toerisme

In Zeeuwse Ankers zullen erfgoedorganisaties en culturele organisaties de komende jaren gaan samenwerken aan cultuurparticipatie, cultuurtoerisme, kennisoverdracht en behoud door ontwikkeling. Erfgoed wordt nadrukkelijk in de omgeving geplaatst, met landschappen, monumenten en musea als betekenisvolle ankerplaatsen. Deze zijn te bezoeken en er zullen activiteiten plaatsvinden, onder andere om belangrijke tradities in ere te houden.

 

Website, QR-codes, Ankerplaats

Ontdek het erfgoed van Zeeland op het digitale platform zeeuwseankers.nl en via QR-codes op verschillende erfgoedlocaties in Zeeland. Beleef de verhalen op een Ankerplaats met klapbank, een plek van cultuurhistorische betekenis. Ga naar zeeuwseankers.nl voor verhalen, activiteiten, routes en collecties.

 

Samenwerkingsverband

Zeeuwse Ankers is een samenwerkingsverband op het gebied van erfgoed, cultuur, landschap en toerisme. Musea, monumentenorganisaties, archieven, organisaties voor immaterieel erfgoed, bibliotheken, historische verenigingen en archeologische diensten werken sinds 2014 hierin samen aan de culturele biografie van Zeeland. De coördinatie is in handen van Erfgoed Zeeland. 
Zeeuwseankers.nl is de opvolger van geschiedeniszeeland.nl en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland.

 

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Marinus van Dintel, adviseur cultuurhistorie en monumenten bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

Marinus van Dintel, adviseur cultuurhistorie en monumenten Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 616 / +31 (0)6 55 32 17 99