Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Sluiten Verwijder

Meldpunt Erfgoed Zeeland

Melding

Dorpsstraat Krabbendijke (2019-005)

Krabbendijke 04-10-2019 Algemeen erfgoed
Bedreigd erfgoed Dorpsstraat 4675 RB Krabbendijke
De Vaete/vijver van Krabbendijke is vóór 1792 aangelegd. Door dorpsvernieuwing word deze nu grondig aangepakt. is uitgegraven en daarna weer gedeeltelijk gedempt. Aangezien dit stuk grond al eeuwen het middelpunt is van Krabbendijke, lijkt het mij noodzakelijk dat er ten minste archeologisch onderzoek naar deze grond gedaan wordt.
Bijgewerkt op 19-05-2022 Afhandelingsstatus Afgerond Bouwjaar Huidig gebruik Beschermde status Nee

Stand van zaken

09-10-2019: de melding is uitgezet bij Erfgoedvereniging Heemschut. Heemschut heeft actie ondernomen om de uitvoeringsplannen om te buigen. De gemeente heeft de plannen echter ongewijzigd uitgevoerd. Aangezien De Vaete geen enkele monumentale status heeft kan hier verder niets aan gedaan worden.
Geen foto's