Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Sluiten Verwijder

Meldpunt Erfgoed Zeeland

Melding

Klooster Rilland (2019-006)

Rilland 17-10-2019
Bedreigd erfgoed Hoofdweg 60 4411 NA Rilland
Wijziging bestemmingsplan waardoor klooster aan alle kanten wordt belemmerd. Als dit bestemmingsplan erdoor komt, kan deze detacheerder opnieuw bijbouwen met 10 meter hoge moderne kubusbouw met platte daken naast het klooster, er komen hoge verticale palen voor de brandtrap, zijaanzicht klooster. Men zegt weliswaar dat 10 meter dezelfde bouwhoogte heeft dan het huidige klooster maar men vergeet erbij te zeggen dat 10 meter met platte daken t.o.v. 10 meter met hellende schuinen daken veel meer bouwvolume innemen. Het oog zal in de toekomst dan ook gaan naar de moderne architectuur i.p.v. naar het prachtige klooster. Dit zou men juist te allen tijde moeten vermijden. Ook de waardevolle tuin is volledig geruïneerd, bomen in de tuin zijn aangetast met klimop
Bijgewerkt op 19-05-2022 Afhandelingsstatus Afgerond Bouwjaar Huidig gebruik Beschermde status Nee

Stand van zaken

17-10-201: de melding is uitgezet bij Erfgoedvereniging Heemschut 28-11-2019: Een adviseur van Heemschut is n.a.v. de plannen ter plekke gaan kijken. Hij is tot de conclusie gekomen dat de kapel op een zorgvuldige manier is ingepast in de nieuwe plannen. Dit is teruggekoppeld naar de melder.
Geen foto's