Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Sluiten Verwijder

Meldpunt Erfgoed Zeeland

Melding

Zuiderhoofd Westkapelle (dossiernummer 2022-004)

Westkapelle 15-07-2022 1
Bedreigd erfgoed Zuiderhoofdweg 1 4361 SR Westkapelle
Het Zuiderhoofd of Grote hoofd is een historisch belangrijk paalhoofd tevens aanlegsteiger en wandelpier, gebouwd in 1906. Het is onlosmakelijk verbonden met de dijkwerkersgeschiedenis en -cultuur in Westkapelle. Het is nu zwaar aangetast door de tand des tijds en door stormschade. Herstel in de originele staat is volgens de eigenaar, het Waterschap Zeeuwse Eilanden zeer problematisch. Er dreigt een ingreep in het karakter of zelfs totale verdwijning van het paalhoofd.
Bijgewerkt op 15-07-2022 Afhandelingsstatus In behandeling Bouwjaar Huidig gebruik Beschermde status Nee

Stand van zaken

15-7-2022: de melding is uitgezet bij het Platform Maritiem Erfgoed Zeeland