Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Sluiten Verwijder

Meldpunt Erfgoed Zeeland

Melding

Weststraat 85 Aardenburg (dossiernummer 2023-002)

Aardenburg 29-03-2023 1
Bedreigd erfgoed Weststraat 85 4527 BS Aardenburg
Staat van dit huis begint erbarmelijk te worden en niet precies een sieraad in het areaal der Rijksmonumenten. Het is namelijk een Rijksmonument met nummer: 6895. De beschrijving van het monument is als volgt: "Pand met in de gevel XVII fragmenten: sierankers, gebeeldhouwde puilijst, guirlandes en jaartalsteen 1646". Verhaal gaat dat in dit huis Stadhouder Maurits van Nassau verbleef nadat hij in 1604 Aardenburg veroverde voor de Staatsen op de Spanjaarden.. Als oud-inwoner van dit stadje gaat het mij aan het hart dit pand steeds verder te zien verpauperen. Ik heb reeds jaren eerder een melding gemaakt, maar deze is niet meer terug te vinden in de meldingenhistorie, noch kan ik achterhalen of hier reeds actie op is ondernomen. Met vriendelijke groet, Colin Bruens Terneuzen
Bijgewerkt op 12-12-2023 Afhandelingsstatus In behandeling Bouwjaar Huidig gebruik Beschermde status Nee

Stand van zaken

13/4/2023: de melding is uitgezet bij Erfgoedvereniging Heemschut