Shape wave Generated with Avocode. Group 3LineLineLineLineLineLine Generated with Avocode. Group 9Line 3Line 3Line 3Line 3
Agenda
26 mei t/m 18 april 2021

Vikingen op Walcheren? Vondsten, verhalen, feiten en fabels

In Terra Maris, het museum voor natuur & landschap in Oostkapelle, is de tentoonstelling met een collectie over het leven in Walichrum in de Vikingtijd te zien. Deze collectie is van het Koninklijk Zeeuws Genootschap der Wetenschappen (KZGW) en wordt voor een deel beheerd door het Zeeuws Archeologisch Depot van Erfgoed Zeeland. De tentoonstelling loopt tot en met 18 april 2021. Kom jij de vondsten, verhalen, feiten en fabels bekijken?

Tentoonstelling

In 2019 bestond het KZGW 250 jaar en dat viert het genootschap met meer dan 40 feestelijke activiteiten. De verlengde tentoonstelling Vikingen op Walcheren? is daar een van. Stap de vroegmiddeleeuwse wereld binnen via de indrukwekkende collectie met objecten van het ooit zo belangrijk middeleeuws handelscentrum voor de kust van het huidige Domburg; Walichrum. Bekijk objecten van hakzilver tot fibula en van oorlepeltje tot riemtong. Voel je voor even archeoloog en ontdek de verhalen achter allerlei strandvondsten!

Plan je bezoek via de website van Terra Maris: nl.terramaris.nl/bezoek  

1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7

Verhalen

Ben je nu al benieuwd geworden naar verhalen uit deze periode in de Zeeuwse geschiedenis?

Lees dan verder op Zeeuwse Ankers:

Delen

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Saskia Buitenkamp, communicatiemedewerker en coördinator van Zeeuws Erfgoed - blad voor erfgoedliefhebbers. Mocht je vragen hebben dan beantwoord ik deze graag voor je.

Saskia Buitenkamp, communicatiemedewerker Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 884 / +31 (0)6 25 72 67 33