Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Agenda
26 mei t/m 18 april 2021

Vikingen op Walcheren?

In Terra Maris, het museum voor natuur & landschap in Oostkapelle, is de tentoonstelling met een collectie over het leven in Walichrum in de Vikingtijd te zien. Deze collectie is van het Koninklijk Zeeuws Genootschap der Wetenschappen (KZGW) en wordt voor een deel beheerd door het Zeeuws Archeologisch Depot van Erfgoed Zeeland. De tentoonstelling loopt tot en met 18 april 2021. Kom jij de vondsten, verhalen, feiten en fabels bekijken?

Tentoonstelling

In 2019 bestond het KZGW 250 jaar en dat viert het genootschap met meer dan 40 feestelijke activiteiten. De verlengde tentoonstelling Vikingen op Walcheren? is daar een van. Stap de vroegmiddeleeuwse wereld binnen via de indrukwekkende collectie met objecten van het ooit zo belangrijk middeleeuws handelscentrum voor de kust van het huidige Domburg; Walichrum. Bekijk objecten van hakzilver tot fibula en van oorlepeltje tot riemtong. Voel je voor even archeoloog en ontdek de verhalen achter allerlei strandvondsten!

Plan je bezoek via de website van Terra Maris: nl.terramaris.nl/bezoek  

Vitrinekast met vondsten, met daarin een deel van de collectie over het leven in Walichrum in de Vikingtijd. 1/7
Divers botmateriaal in een vitrinekast in Terra Maris, tijdens de tentoonstelling over het leven in Walichrum in de Vikingtijd. 2/7
Vitrinekast met vondsten, met daarin een deel van de collectie over het leven in Walichrum in de Vikingtijd. 3/7
Divers naaimateriaal in een vitrinekast in Terra Maris, tijdens de tentoonstelling over het leven in Walichrum in de Vikingtijd. 4/7
Maquette waardoor te zien is hoe er geleefd werd in de Vikingtijd in Walichrum. 5/7
Diverse vondsten in een vitrinekast in Terra Maris, tijdens de tentoonstelling over het leven in Walichrum in de Vikingtijd. 6/7
Diverse vondsten in een vitrinekast in Terra Maris, tijdens de tentoonstelling over het leven in Walichrum in de Vikingtijd. 7/7
Pijl naar links
  • Vitrinekast met vondsten, met daarin een deel van de collectie over het leven in Walichrum in de Vikingtijd.

  • Divers botmateriaal in een vitrinekast in Terra Maris, tijdens de tentoonstelling over het leven in Walichrum in de Vikingtijd.

  • Vitrinekast met vondsten, met daarin een deel van de collectie over het leven in Walichrum in de Vikingtijd.

  • Divers naaimateriaal in een vitrinekast in Terra Maris, tijdens de tentoonstelling over het leven in Walichrum in de Vikingtijd.

  • Maquette waardoor te zien is hoe er geleefd werd in de Vikingtijd in Walichrum.

  • Diverse vondsten in een vitrinekast in Terra Maris, tijdens de tentoonstelling over het leven in Walichrum in de Vikingtijd.

  • Diverse vondsten in een vitrinekast in Terra Maris, tijdens de tentoonstelling over het leven in Walichrum in de Vikingtijd.

Pijl naar rechts

Verhalen

Ben je nu al benieuwd geworden naar verhalen uit deze periode in de Zeeuwse geschiedenis?

Lees dan verder op Zeeuwse Ankers:

Delen

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Saskia Buitenkamp, communicatiemedewerker en coördinator van de website van Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

Saskia Buitenkamp, communicatiemedewerker Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 884 / +31 (0)6 25 72 67 33