Shape wave Generated with Avocode. Group 3LineLineLineLineLineLine Generated with Avocode. Group 9Line 3Line 3Line 3Line 3
Als eigenaar of beheerder van een monumentaal pand of cultuurhistorisch bouwwerk weet je dat het onderhouden hiervan ingewikkelder en omvangrijker is dan gebruikelijk. Het kenmerkt zich vaak door de historische bouwstijl, de speciale constructies en vaak oude en duurzame bouwmaterialen. Om dit erfgoed goed te onderhouden zijn dan ook specialistische kennis en specifieke vaardigheden vereist. Maar ook een juiste timing en preventief onderhoud zijn bepalend voor de onderhoudsstaat van een pand.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

De Monumentenwacht van Erfgoed Zeeland helpt eigenaren en beheerders met het in stand houden van monumenten en cultuurhistorische bouwwerken.

We voeren bouwkundige inspecties uit en geven onafhankelijk onderhoudsadvies. We kunnen je ook begeleiden bij restauraties en renovaties én we geven advies en tips op het gebied van vergunningen, subsidies en verduurzaming.

De Monumentenwacht heeft geen winstoogmerk en voert de werkzaamheden volkomen onafhankelijk uit van marktpartijen.

Het werk van de Monumentenwacht wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland. De inspecties en werkzaamheden voor abonnees van de Monumentenwacht kunnen daarom tegen een gereduceerd uurtarief worden uitgevoerd.

Samen beschermen, benutten en beleven we het erfgoed

De Monumentenwacht van Erfgoed Zeeland is aangesloten bij de Vereniging van Provinciale Monumentenwachten Nederland. We volgen de uniforme standaarden en werkwijzen zoals die zijn vastgelegd in het Inspectiehandboek van de VPMN.

We helpen je graag verder

Het team Monumentenwacht van Erfgoed Zeeland bestaat uit deskundige en goed opgeleide monumentenwachters en adviseurs. Wij koppelen ervaring aan nieuwe inzichten en brengen specifieke kennis in. Afhankelijk van de vraag zal een van ons je verder helpen.

Wim Jakobsen, teamleider Monumentenwacht Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 610