Shape wave Generated with Avocode. Group 3LineLineLineLineLineLine Generated with Avocode. Group 9Line 3Line 3Line 3Line 3
Agenda
22 juni

Basistraining verzamelen, waarderen, afstoten

Aan de hand van een methode de waarde van objecten en (deel)collecties vaststellen.

Programma

Deze basiscursus laat zien hoe een waarderingsproces eruitziet. De zes stappen van ‘Op de museale weegschaal’ worden besproken om nadien een eigen waarderingstraject op te kunnen starten. Naar aanleiding van het waarderen van de collectie komt ook het verzamelen en afstoten aan bod met de verschillende tools die hiervoor bestaan. 

Voor wie, waar en wanneer

Basistraining voor collectiebeheerders

Doelgroep: Medewerkers en vrijwilligers van musea die hun collectiebeleid voor verzamelen, waarderen en afstoten willen (her)definiëren.
Doel: 
Je leert dat de waarde van de collectie geen vaststaande, objectieve meetbare waarde is. Aan de hand van de methodiek ‘Op de museale weegschaal’ wordt besproken hoe er waarde aan museale objecten en (deel)collecties toegekend kan worden. Zo’n waarderingstraject geeft betekenis aan de collectie, het geeft antwoord op vragen over maatschappelijk draagvlak en helpt om beredeneerde keuzes te maken over verzamelen en afstoten.

Docent: Janneke de Wit (Erfgoed Zeeland)
Datum: maandag 22 juni 2020
Tijd: 13.00-16.30 uur
Locatie: Erfgoed Zeeland, Looierssingel 2, Middelburg
Prijs: leden VZM € 20,00 (excl. BTW) p.p. | overigen € 40,00 (excl. BTW) p.p.
Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 15

Het cursusaanbod voor musea wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Vereniging Zeeuwse Musea.

Aanmelden

Misschien ook interessant voor jou

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Janneke de Wit, adviseur musea bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je. Voor digitaal museumadvies kun je ook terecht op museumconsulenten.nl.

Janneke de Wit, adviseur musea Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 886 / +31 (0)6 25 72 67 37