Shape wave Generated with Avocode. Group 3LineLineLineLineLineLine Generated with Avocode. Group 9Line 3Line 3Line 3Line 3
Agenda
22 september

Collectieregistratie Adlib

Met deze cursus krijg je een beter inzicht in de structuur en toepassing van Adlib Museum. Je leert hoe de collectie van het museum op een doelmatige en verantwoorde wijze in Adlib kan worden geregistreerd en ontsloten.

Programma

Naast een beknopt theoretisch deel, vormt het ‘zelf doen’ een belangrijk element van deze workshop. In overleg met de deelnemers zal bekeken worden welke onderwerpen aan bod zullen komen. Dat zouden bijvoorbeeld kunnen zijn: omgaan met updates, doel van de velden, gebruik van trefwoorden, opschoning, toevoegen van afbeeldingen, printen, zoeken.

Voor wie en kennisniveau

Voor medewerkers die al geruime tijd registreren in Adlib Museum en daar ervaring mee hebben. Deze workshop vereist dat je bekend bent met de basisprincipes van collectieregistratie en de basisprincipes van de werking van Adlib Museum.

Waar en wanneer

Datum:  dinsdag 22 september 2020
Tijd: 13:00-16:00 uur
Locatie: Erfgoed Zeeland, Looierssingel 2 Middelburg
Docent:  Janneke de Wit (Erfgoed Zeeland)
Kosten:  20 euro pp (excl. BTW) voor leden van de VZM, 40 euro pp (excl. BTW) voor niet-leden
Aantal deelnemers: Meenemen:  laptop (indien mogelijk)  

Aanmelden

Misschien ook interessant voor jou

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Janneke de Wit, adviseur musea bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je. Voor digitaal museumadvies kun je ook terecht op museumconsulenten.nl.

Janneke de Wit, adviseur musea Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 886 / +31 (0)6 25 72 67 37