Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Agenda
27 september t/m 01 november 2021

Wijzer met erfgoededucatie

In samenwerking met Cultuurkwadraat organiseert Erfgoed Zeeland de cursus ‘Wijzer met erfgoededucatie’. Na het volgen van de training herken je erfgoededucatie van goede kwaliteit en heb je een begin gemaakt met het geven van een vaste plaats aan erfgoededucatie binnen jouw school of erfgoedinstelling. Je maakt kennis met de leerdoelen van erfgoededucatie en je kunt de culturele competenties inzetten met/voor erfgoed. De verschillende onderdelen uit de cursus kun je direct toepassen op je eigen praktijk.

Programma

In deze training ontmoeten leerkrachten en erfgoedmedewerkers elkaar tijdens twee bijeenkomsten: een start- en een slotbijeenkomst. Deze bijeenkomsten duren ieder drie uur en zijn gericht op inspiratie, kennismaking en interactieve reflectie. Tussen de twee bijeenkomsten door werk je in je eigen tempo aan een online zelfstudiegedeelte met (praktijk)opdrachten.

 

Voor wie, waar en wanneer

Doelgroep
Wijzer met erfgoededucatie is een basistraining voor educatiemedewerker en -vrijwilligers in erfgoedinstellingen en leerkrachten in het basisonderwijs.
Doel
Na het volgen van de training herken je erfgoededucatie van goede kwaliteit en heb je een begin gemaakt met het geven van een vaste plaats aan erfgoededucatie binnen jouw school of erfgoedinstelling. Je maakt kennis met de leerdoelen van erfgoededucatie en je kunt de culturele competenties inzetten met/voor erfgoed. De verschillende onderdelen uit de cursus kun je direct toepassen op je eigen praktijk.

Datum: 27 september en 1 november 2021
Tijd: 16.00 - 19.00 uur
Locatie: Het Warenhuis, Markt 2, Axel
Docent: Jolijn Rietbergen
Kosten: geen
Aantal deelnemers: minimaal 10, maximaal 25
Maximaal 2 deelnemers per organisatie

Deze cursus is financieel mogelijk dankzij de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit. 

Aanmelden

Delen

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Daniëlle Otten, adviseur presentatie en participatie. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

Danielle Otten, adviseur presentatie en participatie Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 604 / +31 (0)6 25 72 67 35
Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.