Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Agenda
18 juni

Archeomarkt en rondleiding depot

Op zaterdag 18 juni beleef je van 10.00 tot 16.00 uur verschillende facetten van archeologie bij Erfgoed Zeeland! Kom scherven plakken, laat vondsten determineren, speel het spel ‘Raad het continent’ en ga zelf aan de slag met een metaaldetector op de Archeomarkt. Kom meer te weten over de archeologische activiteiten van vrijwilligers en professionals. Maak kennis met het Geopark Scheldedelta. Ga mee met de rondleiding door het Zeeuws Archeologisch Depot en ontdek archeologische schatten uit heel Zeeland.

Archeomarkt

Maak op de Archeomarkt kennis met Aaike Jordans; hij vertelt over het leven van de mensen in het stenen tijdperk en laat zien hoe jij vuur kunt maken. Kom het spel ‘Raad het continent’ spelen bij de stand van het University College Roosevelt uit Middelburg. Neem jouw vondst mee naar de stand van het Zeeuws Genootschap (KZGW) en laat het determineren, wie weet schuilt er een hele geschiedenis achter! Bezoek de stand van de Provincie Zeeland en maak kennis met het toekomstige Geopark Schelde Delta. Kom meer te weten over de activiteiten van de AWN - Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie en de Walcherse Archeologische Dienst. Je kunt ook zelf aan de slag met een metaaldetector en verborgen bodemvondsten ontdekken. Of kom losse scherven omtoveren tot een mooie pot of schaal!

Aanmelden rondleiding

De rondleiding door het Zeeuws Archeologisch Depot wordt op meerdere tijdstippen gehouden en duurt circa 45 minuten. Je brengt een bezoek aan de uitleg- en wasruimte. De groepsgrootte is maximaal 15 personen.

Alle rondleidingen zijn inmiddels volgeboekt.

Datum: zaterdag 18 juni 2022
Tijd: 11.00 (VOL), 12.00 (VOL), 13.00 (VOL), 14.00 (VOL) en 15.00 uur (VOL)
Locatie: Erfgoed Zeeland, stallingsruimte, via zij-ingang Armeniaans Schuitvlot
Deelname: gratis
Aantal deelnemers: maximaal 15 personen per rondleiding
In de directe omgeving is voldoende betaalde parkeergelegenheid.

Klik hier om te zoeken
Verzameling munten: een van de vele schatten uit het Zeeuws Archeologisch Depot.
Verzameling munten: een van de vele schatten uit het Zeeuws Archeologisch Depot.

Verzameling munten: een van de vele schatten uit het Zeeuws Archeologisch Depot.

Archeologiedagen

Wil jij kennis maken met nog meer verschillende onderdelen van de Zeeuwse archeologie? Dat kan op vrijdag 17 juni 2022. Trek je laarzen aan en ga met een archeoloog van Erfgoed Zeeland mee op ontdekkingstocht naar een plaats waar ooit het dorp Tolsende in 1532 definitief in de golven verdween! Kijk voor meer informatie op deze pagina.

De Nationale Archeologiedagen worden jaarlijks op drie dagen georganiseerd voor een groot publiek (dit jaar op 17, 18 en 19 juni). Kijk op archeologiedagen.nl voor het landelijke programma en de activiteiten uitgesplitst per provincie.

Delen

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Joost van den Berg, depotbeheerder van het Zeeuws Archeologisch Depot. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

Joost van den Berg, depotbeheerder Zeeuws Archeologisch Depot Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 618 / +31 (0)6 23 39 19 72
Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.