Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Agenda
08 november

Contact- en Inspiratiedag voor erfgoedvrijwilligers in Zeeland

De Contact- en Inspiratiedag staat weer voor de deur! Het doel van de Contactdag 2022 is vrijwilligersorganisaties van de Zeeuwse Erfgoed Coöperatie te helpen om samen sterker te staan en meer samen te werken. Ook wordt deze dag gebruikt om de banden tussen erfgoedvrijwilligers te versterken. De dag zit vol inspiratie, leerzame cursussen en presentaties. Heb jij je al aangemeld?

Programma in vogelvlucht

De dag begint om 9.00 uur met ontvangst, waarbij Piet Bruinooge van de Zeeuwse Erfgoed Coöperatie de opening verzorgt. Hierna starten gelijktijdig vier verschillende workshops:

  • Samantha De Caluwé en Mariela Battistella van eBirds geven een workshop over de basis van social media, waarbij je leert hoe je social media-accounts aanmaakt of over hoe deze het beste in kunt zetten.
  • Fransisca Priem van Fonds voor Cultuurparticipatie geeft een workshop over hoe je als vrijwilliger van een idee tot een project komt.
  • Simon Jongepier van de Zeeuwse Erfgoed Coöperatie vertelt in zijn cursus over het penningmeesterschap en hoe erfgoedorganisaties elkaar daarin kunnen versterken.
  • Janneke de Wit van Erfgoed Zeeland verzorgt een workshop waarbij een interessant spel wordt gespeeld waarbij nieuwe inzichten ontstaan in een vrijwilligersorganisatie, wat kansen biedt voor werving van nieuwe vrijwilligers.

Na de workshops is het tijd voor een lekkere lunch.

In de middag houdt adviseur Esther van den Bosch van stichting KEW een interessante lezing over 'Cultuur op recept', waarbij wordt uitgelegd waarom erfgoed een positieve draai kan geven aan de mentale gezondheid.

Na een korte koffiepauze zal Juke van Niekerk van Liniebreed Ondernemen in de lezing 'De erfgoedbeweging!' vertellen over deze stichting en haar doel.

Aan het einde van de dag sluit Piet Bruinooge af met een terugkijk op de dag waarna nog een afsluitende netwerkborrel volgt.

Voor wie

De dag is bedoeld voor vrijwilligers van de Zeeuwse Erfgoed Coöperatie.
Klik op onderstaande button 'Ja, ik meld mij aan' en kies de workshop die je graag volgen wilt!

Waar en wanneer

Datum: dinsdag 8 november 2022
Tijd: 09.00-15.00, daarna afsluitende netwerkborrel
Locatie: Historische Kerk Souburg, Oranjeplein 2, Oost-Souburg
Parkeren: gratis in de directe omgeving van de kerk
Kosten: gratis deelname

Aanmelden kan tot en met dinsdag 1 november.

 

Deze bijeenkomst is onderdeel van ‘Online ontmoeten en ontwikkelen’, een project ter ondersteuning van erfgoedvrijwilligers in interprovinciaal verband. Het project is een samenwerking van het Overleg Provinciale Erfgoedhuizen Nederland (OPEN) en wordt financieel mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP). Meer van dit soort bijeenkomsten en andere informatie vind je op erfgoedvrijwilliger.nl

Delen

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Saskia Buitenkamp, communicatiemedewerker en coördinator van de website van Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je.

Saskia Buitenkamp, communicatiemedewerker Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 884 / +31 (0)6 25 72 67 33

Misschien ook interessant voor jou

Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.