Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Agenda
14 maart

Een informatieplan schrijven

Tijdens deze workshop wordt aan de hand van de tool 'Informatieplanner' uitgelegd hoe je in vijf stappen een informatieplan schrijft. Aan het einde van de workshop heeft de deelnemer een aanzet voor een informatieplan voor de eigen erfgoedinstelling.

Programma

Collectiebeherende instellingen beschikken over steeds meer digitale gegevens: collectie-informatie, een beeldbank, documentatie over bruiklenen, relevant mailverkeer, publicitaire uitingen enzovoorts. Daarmee wordt het belangrijker om goede afspraken te maken over het duurzaam bewaren van deze informatie. Dergelijke afspraken worden vastgelegd in een informatieplan. Voor geregistreerde musea is het hebben van zo’n plan vanaf de herziene Museumnorm 2020 zelfs verplicht.

Alle cursisten nemen een eigen laptop met Excel mee en bestuderen ter voorbereiding de missie en visie van de eigen organisatie.

Voor wie, waar en wanneer

Training voor bestuursleden en collectiebeheerders

Docent: Marieke Houtekamer en Janneke de Wit (Erfgoed Zeeland)
Datum: 14 maart 2024
Tijd: 9.30 - 12.30 uur
Locatie: Erfgoed Zeeland, Looierssingel 2, Middelburg
Prijs: € 20,00 (excl. btw)
Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 16 

Het cursusaanbod voor musea wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Zeeland.

Aanmelden

Delen

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Janneke de Wit, adviseur musea bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je. Voor digitaal museumadvies kun je ook terecht op museumconsulenten.nl.

Janneke de Wit, adviseur musea Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 886 / +31 (0)6 25 72 67 37
Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.