Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Agenda
11 april

Dorpen met een verleden: aftrap in Hengstdijk

Hoe groot of klein een dorp ook is, één ding hebben ze allemaal gemeen: ze hebben stuk voor stuk hun eigen verhaal. Vaak zijn dit afwisselingen van voor- en tegenspoed die te zien zijn in de ruimtelijke ontwikkeling. Wat veel van de verhalen daarnaast bindt, is dat ze vaak ongekend zijn. Dat laatste wil de Provincie Zeeland veranderen met het pilotproject 'Dorpen met een verleden' dat wordt uitgevoerd in het kader van de Nationale Archeologiedagen en vanuit het Faro-gedachtegoed.

Aftrap in Hengstdijk

De pilot bestaat uit een aantal dagen waarop bestaande informatie wordt gedeeld en nieuwe informatie verzameld. De aftrap vindt plaats op donderdag 11 april in het dorpscentrum van Hengstdijk (De Schuur). Vanaf 19.00 uur neemt archeoloog Karel-Jan Kerckhaert van Erfgoed Zeeland belangstellenden mee in het project. Enerzijds zal hij het hebben over de middeleeuwse geschiedenis van het dorp. Anderzijds geeft hij uitleg hoe er door het gebruik van archeologische technieken meer informatie over het dorp in deze periode kan worden verzameld.

Zelf actief deelnemen?

Omdat het archeologisch onderzoek gebaseerd is op de Faro-gedachte, wordt bij het verzamelen van kennis en het uitvoeren van het archeologisch onderzoek, een beroep gedaan op iedere belangstellende.

Je kunt voor de eerste keer in Zeeland actief onderdeel uitmaken van een archeologisch onderzoek!

Benieuwd naar het verleden van dit dorp, of naar het project 'Dorpen met een verleden'? Meld je dan nu aan voor de aftrap. In Hengstdijk gaan wij samen met jou graag de uitdaging aan om de verhalen van de Zeeuwse dorpen meer bekendheid te geven.

Waar en wanneer?

Datum: donderdag 11 april 2024
Aanvang: 19.00 uur
Locatie: dorpscentrum De Schuur, Kievitstraat 26, Hengstdijk

Aanmelden

Delen

Kan ik je verder helpen?

Als archeoloog van het OAS houd ik mij bezig met beleidsadvisering, publieksgerichte activiteiten en andere werkzaamheden op het gebied van de gemeentelijke archeologie. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik ze graag voor je!

Karel-Jan Kerckhaert, adviseur archeologie Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)113 249 715 / +31 (0)6 20 43 64 77
Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.