Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Agenda
08 april

PR-teksten schrijven

Goede teksten zijn meer dan een verzameling letters. Het gaat om weloverwogen woorden met de juiste boodschap, gericht op de gewenste doelgroep. In deze cursus leer je hoe je goede teksten schrijft, voor uiteenlopende communicatiemiddelen.

Programma

Zowel de theorie als de praktijk komen aan bod in deze interactieve cursus. Waar moet bijvoorbeeld een goede webtekst of een persbericht aan voldoen? Hoe zorg je voor een goede opbouw in je tekst, hoe schrijf je actief? Je leert hoe belangrijk het is je goed voor te bereiden vóór je gaat schrijven en hoe handig ‘visualiseren’ daarbij is. Ook gaan we oefenen: wat is een pakkende openingszin, hoe zorg je voor een goede opbouw en wat is een actieve schrijfstijl? We behandelen een praktijkvoorbeeld dat laat zien hoe het níet moet. Na afloop krijg je nuttige hand-outs mee naar huis. Als je wilt, kun je ook feedback krijgen op een eigen tekst.

De training wordt gegeven door Marjolijn van Leeuwen. Zij is zelfstandig tekstschrijver en was daarvoor werkzaam in diverse communicatiefuncties. Ze is en was in verschillende rollen actief bij De Oostkerk, het Zeeuws Museum, Mariniersmuseum Rotterdam en Kunstmuseum Den Haag.

Voor wie, waar en wanneer

Training voor communicatiemedewerkers/-vrijwilligers

Docent: Marjolijn van Leeuwen (MarjolijnBvL)
Datum: 8 april 2024
Tijd: 13.30 - 16.30 uur
Locatie: Erfgoed Zeeland, Looierssingel 2, Middelburg
Prijs: € 20,00 p.p. (excl. btw)
Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 12

Het cursusaanbod voor musea wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Zeeland.

Aanmelden

Delen

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Janneke de Wit, adviseur musea bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je. Voor digitaal museumadvies kun je ook terecht op museumconsulenten.nl.

Janneke de Wit, adviseur musea Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 886 / +31 (0)6 25 72 67 37
Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.