Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Agenda
07 juni

Conserveren kan je leren: merklappen

Tijdens deze training doe je zowel praktische als theoretische kennis op over het conserveren van tweedimensionaal textiel, met specifieke aandacht voor het conserveren van historische borduurlappen.

Programma

Ochtend: praktijk
Loop mee met de conservatie werkgroep merklappen van het Historisch Museum De Bevelanden die sinds 1999 actief is en ontdek hoe zij om gaan met textielconservatie. Welke methoden, materialen en technieken gebruiken zij om hun merklappen in goede conditie te houden? Hoe zetten ze merklappen vast en hoe worden ze gereinigd (nat of droog)? Leg contacten met anderen en wissel kennis en ervaring uit.

Middag: theorie
Sjoukje Telleman van Telleman TextielRestauratie is professioneel textielrestaurator en presenteert de huidige technieken voor het reinigen en opnaaien van historische borduurlappen. Doe nieuwe kennis op, stel vragen en pas jullie eigen werkwijze aan op basis van deze nieuwe inzichten.

Voor wie, waar en wanneer

Incompany training voor behoudsmedewerkers/-vrijwilligers

Docent: Sjoukje Telleman (Telleman TextielRestauratie)
Datum:
7 juni 2024
Tijd:
10.00-17.00 uur
Locatie: 
Historisch Museum De Bevelanden, Singelstraat 13, Goes
Prijs:
€ 20,00 (excl. BTW) p.p.
Aantal deelnemers:
minimaal 6, maximaal 10

Het cursusaanbod voor erfgoedorganisaties wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Zeeland.

Ja, ik meld me aan

Delen

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Janneke de Wit, adviseur musea bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je. Voor digitaal museumadvies kun je ook terecht op museumconsulenten.nl.

Janneke de Wit, adviseur musea Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 886 / +31 (0)6 25 72 67 37
Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.