Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Agenda
21 juni

Deelnemers-bijeenkomst Zeeuws Erfgoedplatform

Een middag vol ontmoeting, kennisdeling en inspiratie. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van het erfgoedplatform en ontdek hoe je jouw museumcollectie voor een digitaal publiek toegankelijk maakt.

Programma

 • 12.30 uur Inloop met koffie/thee
 • 13.00 uur Welkomstwoord
 • 13.05 uur Ontwikkelingen rondom het erfgoedplatform
 • 13.30 uur Werksessies ronde 1
 • 14.15 uur Koffie/thee pauze
 • 14.45 uur Werksessies ronde 2
 • 15.30 uur Afsluiting met vragenronde en borrel

Inhoud werksessies

Ronde 1  

 1. Jouw collectie op Collectie Zeeland: Samen bekijken we wat nodig is om je collectie voor het digitale publiek toegankelijk te maken op de publiekswebsite van Collectie Zeeland. Welk verhaal wil je vertellen en met welke objecten? Hoe schrijf je zo'n verhaal?
 2. Collectiedata opschonen: We vertellen in deze sessie hoe je met thesauri/termenlijsten in Atlantis kunt werken. En hoe dat bijdraagt aan het eenduidig registreren van objecten. Er is daarnaast alle ruimte voor vragen over het opschonen van collectiedata.

Ronde 2

 1. Fotograferen: In deze sessie krijg je praktische tips hoe je zelf aan de slag kunt met het fotograferen van objecten. 
 2. Vragenuurtje Atlantis: Stel je vragen en krijg praktische tips en uitleg over de mogelijkheden van Atlantis. Een handig moment om te vragen naar de mogelijkheden van modules die je nog niet gebruikt.
 3. Ondersteuning binnen het erfgoedplatform: Wat heb je nodig om goed te kunnen werken met Atlantis? Zou jij kennis over Atlantis willen delen met andere musea? Denk mee over hoe we elkaar nog beter kunnen helpen bij het werken met Atlantis en met collectieregistratie in brede zin.

Voor wie

Deze bijeenkomst is bedoeld voor musea die zijn aangesloten op het Atlantis-erfgoedplatform. Klik op onderstaande button 'Ja, ik meld me aan' om jezelf aan te melden. 

Waar en wanneer

Datum: vrijdag 21 juni
Tijd: 12.30 - 15.30 uur, met aansluitend een borrel
Locatie: ZB Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7 in Middelburg
Bereikbaarheid: Kom je met de auto, dan kun je tegen betaling parkeren bij de parkeergarage aan de Kousteensedijk. De locatie ligt op loopafstand van treinstation Middelburg.

Ja, ik meld me aan

Misschien ook interessant voor jou

Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.