Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Agenda
24 juni

Omgaan met museumobjecten

In deze training kun je kennis vergaren over het verantwoord omgaan met museale objecten. Je krijgt informatie over de geldende richtlijnen voor collectiebehoud in musea, om de voorwerpen zo lang mogelijk in goede staat te behouden.

Programma

De cursus besteedt aandacht aan het creëren van de juiste omgeving voor de voorwerpen. We gaan het onder andere hebben over licht, temperatuur en vocht. Belangrijke elementen waardoor schade aan de collectie kan optreden. Uit welke materialen bestaan objecten en zijn daar specifieke richtlijnen voor? Verder besteden we ook aandacht aan het hanteren van voorwerpen. Hoe plaats en verplaats je objecten? Hoe houd je de omgeving schoon en kun je objecten ook zelf schoonmaken?

Voor wie, waar en wanneer

Training voor behoudsmedewerkers/-vrijwilligers

Docent: Janneke de Wit (Erfgoed Zeeland)
Datum: 24 juni 2024
Tijd: 9.30 - 12.30 uur
Locatie: Stadhuismuseum Zierikzee, Meelstraat 6-8, Zierikzee
Prijs: € 20,00 (excl. btw)
Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 16

Het cursusaanbod voor erfgoedorganisaties wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Zeeland.

Aanmelden

Delen

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Janneke de Wit, adviseur musea bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je. Voor digitaal museumadvies kun je ook terecht op museumconsulenten.nl.

Janneke de Wit, adviseur musea Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 886 / +31 (0)6 25 72 67 37
Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.