Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Agenda
23 september

Basisregistratie erfgoedcollecties

Je krijgt inzicht in de standaarden voor collectieregistratie, het gebruik van hulpmiddelen bij het toekennen van trefwoorden/persoonsnamen en een juiste invoer van de minimale en basisregistratievelden.

Programma

Steeds vaker wordt de inhoud van het collectieregistratiesysteem gebruikt om online collectiepresentaties te maken of gegevens uit te wisselen met collega instellingen om samen - al dan niet online - verhalen te vertellen. Dat vraagt om meer publieksvriendelijke collectieregistratie. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat de gegevens op orde zijn, bijvoorbeeld voor het Museumregister.

Tijdens deze workshop leer je meer over het registreren van objecten, volgens (inter)nationale museumstandaarden en richtlijnen van het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE). We behandelen de velden van de Minimale registratie (noodzakelijk voor het Museumregister) en de Basisregistratie zodat je ook met de collectie naar buiten kunt treden.

Je krijgt tips en trucs voor het gebruiken van (online) hulpmiddelen bij de collectieregistratie en het toekennen van trefwoorden en persoonsnamen met behulp van online thesauri van het Termennetwerk, zoals de Art & Architecture Thesaurus en RKD artists.
Het maken van publieksvriendelijke beschrijvingen van de collectie is na afloop gesneden koek!

Stef Traas (Bevrijdingsmuseum Zeeland) vertelt hoe zij omgaan met collectieregistratie en welke keuzes zij hebben gemaakt om de collectie toegankelijk te maken voor het publiek.

Voor wie, waar en wanneer

Basiscursus voor medewerkers/vrijwilligers registratie

Docent: Janneke de Wit (Erfgoed Zeeland)
Datum: 23 september 2024
Tijd: 09.30 – 12.30 uur
Locatie: Erfgoed Zeeland, Looierssingel 2, Middelburg
Prijs: 20 euro. (excl. btw)
Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 12
Meenemen: laptop met collectieregistratiesysteem (mag, maar is niet verplicht)

Het cursusaanbod voor erfgoedorganisaties wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Zeeland.

Ja, ik meld me aan

Delen

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Janneke de Wit, adviseur musea bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je. Voor digitaal museumadvies kun je ook terecht op museumconsulenten.nl.

Janneke de Wit, adviseur musea Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 886 / +31 (0)6 25 72 67 37
Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.