Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Terug Agenda
31 oktober t/m 21 november 2024

Samen nieuwe vrijwilligers vinden

Hoe zorg je ervoor dat je vrijwilligersbestand toekomstbestendig wordt? Deze vraag staat centraal in de training, waarbij aandacht is voor de kracht van een divers vrijwilligersbestand en het belang van een inclusieve vrijwilligersorganisatie.

Programma

Vrijwilligers zijn ontzettend belangrijk binnen een organisatie. Ze weten, kunnen en doen vaak ontzettend veel. Maar in het huidige klimaat is het lastig nieuwe aanwas te vinden. Daarom is het cruciaal andere groepen potentiële vrijwilligers te bereiken en enthousiast te maken voor je organisatie. Maar waar vind je die? En hoe spreek je ze aan?

In deze training is speciale aandacht voor:

  • Manieren van aandacht trekken en behouden
  • Motivaties, fricties en drempels voor potentiële vrijwilligers
  • De ongeschreven regels binnen jouw organisatie
  • De eigen organisatiecultuur door middel van het spel Join the Jam

Doel

Vooraf lever je een vacaturetekst in voor een vrijwilligersfunctie waar concrete feedback op komt. Met tips uit de gedragspsychologie leer je een optimale vrijwilligersreis te ontwerpen, die het makkelijker maakt om nieuwe vrijwilligers te vinden en langdurig aan de organisatie te binden. Het onder de loep nemen van de eigen organisatie zoals die nu is, vormt hier een onderdeel van. Na het volgen van deze training kan je:

  • Pakkende vacatureteksten schrijven die nieuwe groepen vrijwilligers aanspreken
  • Een vrijwilligersreis ontwerpen die potentiële vrijwilligers aan je organisatie kan binden
  • Binnen je organisatie inzichten delen over de organisatiecultuur, participatie en inclusie

Voor wie, waar en wanneer

Training voor directie, bestuur en vrijwilligerscoördinatoren

Docent: Carolien Fokke en Janneke de Wit (Erfgoed Zeeland)
Datum en tijd: 31 oktober 2024 van 09.30-12.30 uur en 21 november 2024 van 09.30-12.30 uur (twee dagdelen)
Locatie: Erfgoed Zeeland, Looierssingel 2, Middelburg
Prijs: € 20,00 (excl. BTW)
Aantal deelnemers: minimaal 2 per organisatie, minimaal 6 deelnemers in totaal, maximaal 10

Het cursusaanbod voor erfgoedorganisaties wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Zeeland.

Ja, ik meld me aan

Delen

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Janneke de Wit, adviseur musea bij Erfgoed Zeeland. Mocht je vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag voor je. Voor digitaal museumadvies kun je ook terecht op museumconsulenten.nl.

Janneke de Wit, adviseur musea Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 886 / +31 (0)6 25 72 67 37
Fijn dat je er bent!
Wij maken op onze website gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor analyse van deze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Bij het afspelen van video's en voor social linkbuilding naar deze website worden ook tracking cookies geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.
Wij maken op onze website gebruik van cookies. Klik op 'Akkoord' als je akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies. Klik op 'Aanpassen' voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies onze website plaatst.