Shape LineLineLineLineLine Generated with Avocode. Line 3Line 3Line 3
Elke provincie heeft een digitaal erfgoed coach waarbij erfgoedinstellingen kosteloos terechtkunnen met vragen over het digitaal houdbaar, bruikbaar en zichtbaar maken van erfgoed. Archieven, bibliotheken, heemkundekringen, AV-/media, musea en wetenschapsinstellingen die in Zeeland aan erfgoedbeheer doen, kunnen daarvoor terecht bij de digitaal erfgoed coach bij Erfgoed Zeeland, Sies Vonk.

Landelijke aanpak

Sies Vonk maakt deel uit van het Netwerk Digitaal Erfgoed en biedt Zeeuwse erfgoedinstellingen ondersteuning, advies en praktische tips aan de hand van de Nationale Strategie Digitaal ErfgoedDe coaches werken vanuit de provinciale steunpunten voor erfgoed. In Zeeland is dat Erfgoed Zeeland. 

Het 'Spoorboekje' is een handig startpunt om tot een compleet plan te komen, van digitalisering tot ontsluiting. Sies Vonk, digitaal erfgoed coach


Meer informatie

We hebben speciale pagina’s ingericht voor erfgoedprofessionals en -vrijwilligers over de digitalisering van erfgoedcollecties, zie hieronder. Je vindt er onder meer de Kennisbank digitalisering met tips van coach Sies Vonk en informatie over zijn digitale inloopspreekuur. 

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Sies Vonk, digitaal erfgoed coach bij Erfgoed Zeeland. Erfgoedinstellingen kunnen bij mij terecht met vragen over collectieregistratie, subsidies, auteursrechten, duurzame opslag van gegevens, AVG en nog veel meer.

Sies Vonk, digitaal erfgoed coach Mail Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)6 52 78 94 03