Shape wave Generated with Avocode. Group 3LineLineLineLineLineLine Generated with Avocode. Group 9Line 3Line 3Line 3Line 3
Of je nu jong of oud bent, theoretisch of praktisch opgeleid, vitaal of minder vitaal, erfgoed is voor iedereen leerzaam en leuk. Scholen kunnen al in de onderbouw met erfgoededucatie aan de slag. Leerlingen ontwikkelen zo op jonge leeftijd een historisch bewustzijn. Bovendien krijgen ze waardering voor de omgeving, omdat ze meer over de omgeving te weten komen.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Erfgoed Zeeland stimuleert, ondersteunt en coördineert educatieve initiatieven en projecten. We zorgen voor samenwerking en afstemming tussen scholen en erfgoedorganisaties. Je kunt bij ons als museum, erfgoedorganisatie, school of student terecht met al je vragen op het gebied van erfgoededucatie en -participatie We geven ook cursussen op dat gebied. Kijk in de agenda voor het huidige aanbod.

Samen beschermen, benutten en beleven we het erfgoed

Erfgoed zit boordevol informatie en inspiratie. Gebouwen, schilderijen, vondsten, archiefstukken zijn een tastbaar en concreet leermiddel om het verleden in het heden te ontdekken en te bestuderen. Vooral de verhalen achter erfgoed zijn leerzaam en leuk. Daarom werken we graag samen met scholen en erfgoedorganisaties om nieuw lesmateriaal of nieuwe projecten over erfgoed te ontwikkelen. Op deze manier kunnen scholen de wettelijk verplichte hoofdlijnen integreren met erfgoededucatie en omgevingsonderwijs. De opdrachten zijn zowel binnen- als buitenschools. Cultuurkwadraat is voor ons een belangrijke, provinciale samenwerkingspartner.

Kan ik je verder helpen?

Ik ben Daniëlle Otten, adviseur presentatie en participatie. Ik help je graag verder met educatieve initiatieven. Mis je iets in ons aanbod van cursussen, neem dan contact met me op. Danielle Otten, adviseur presentatie en participatie Stuur me een mail Of bel me: +31 (0)118 670 604